Biezpiena – skābā krējuma kūka ar jāņogām un ķiršiem
Foto: Veronika Ļevša
1.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
150 g
150 g cepumi
cepumi
100 g
100 g sviests (izkausēts)
sviests (izkausēts)
VIRSKĀRTAI
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas jāņogas
jāņogas
pēc garšas
pēc garšas ķirši (bez kauliņiem)
ķirši (bez kauliņiem)
60 g
60 g cukurs
cukurs
14 g
14 g želatīns
želatīns
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Biezpiena un skābā krējuma kūciņa ar sezonā aktuālajām jāņogām un ķiršiem. Kūka ir pagatavojama 20 minūtēs, turklāt bez cepšanas un vārīšanas, bet vēl pāris stundas būs jāpaciešas, līdz to varēs celt ārā no ledusskapja, lai mielotos. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas paredzētas 22 cm diametra kūkas formai.

    Cepumus sablendē, pievieno sviestu un samaisa. Masu liek formā un ar karotes gludo pusi izlīdzina. Formu liek ledusskapī.

    Gatavo pildījumu. Želatīnu pārlej ar 1/3 glāzi auksta ūdens un uzbriedina. Biezpienu, krējumu un cukuru sablendē viendabīgā masā. Pievieno un iecilā ogas. Iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu.

    Biezpiena masu liek virs cepumu pamatnes un izlīdzina.

    Liek ledusskapī uz pāris stundām. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form