
"Ēdu biezpien’ plācenīti, un ir smaidīgi man rīti!" skandējot jestru pantiņu, pārbaudītu recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Gatavo mīklu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.

Ar ūdenī samitrinātu ēdamkaroti masu liek miltos un apviļā, veidojot plācenīšu formu.

Plācenīšus atstatus vienu no otra liek pannā uzkarsētā eļļā un nesteidzīgi cep uz nelielas liesmas.

Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež un cep, līdz arī otra puse ir zeltaina.

Izņem plācenīšus no pannas, liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

Pasniedz siltus ar ievārījumu, medu, kļavu sīrupu vai skābu krējumu.
Lai labi garšo!
Comment Form

