Biezpiena un krēmsiera plācenīši ar rīvētu citrona miziņu
Foto: Privātais arhīvs
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Ēdu biezpien’ plācenīti, un ir smaidīgi man rīti!" skandējot jestru pantiņu, pārbaudītu recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Gatavo mīklu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.

Biezpiena un krēmsiera plācenīši ar rīvētu citrona miziņu
Foto: Privātais arhīvs

Ar ūdenī samitrinātu ēdamkaroti masu liek miltos un apviļā, veidojot plācenīšu formu.

Biezpiena un krēmsiera plācenīši ar rīvētu citrona miziņu
Foto: Privātais arhīvs

Plācenīšus atstatus vienu no otra liek pannā uzkarsētā eļļā un nesteidzīgi cep uz nelielas liesmas.

Biezpiena un krēmsiera plācenīši ar rīvētu citrona miziņu
Foto: Privātais arhīvs

Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež un cep, līdz arī otra puse ir zeltaina.

Biezpiena un krēmsiera plācenīši ar rīvētu citrona miziņu
Foto: Privātais arhīvs

Izņem plācenīšus no pannas, liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

Biezpiena un krēmsiera plācenīši ar rīvētu citrona miziņu
Foto: Privātais arhīvs

Pasniedz siltus ar ievārījumu, medu, kļavu sīrupu vai skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form