Biezpiena un putukrējuma krēms ar zemeņu mērci
Foto: DELFI
3.6154 13
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biezpiena un putukrējuma krēmam
540 g
540 g Biezpiens
Biezpiens
1 glāze
1 glāze Cukurs
Cukurs
1/2 paciņa
1/2 paciņa Vanilīna sukurs
Vanilīna sukurs
500 ml
500 ml Saldais krējums
Saldais krējums
20 g
20 g Želatīns
Želatīns
Zemeņu mērcei
pēc garšas
pēc garšas Zemenes
Zemenes
pēc garšas
pēc garšas Cukurs
Cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad zemeņu laiks ir teju līdz brošai, bet ogas savādāk iekšā vēderā nevar dabūt, tad laiks ir gatavot dažādus kārumus, kūkas un desertus. Piedāvāju jums savas mammas gatavotā saldā ēdiena recepti, kas zemeņu laikā lieti noderēs, kā arī būs gards našķis svētku vai ikdienas ēdienreizē.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzliek briedināties želatīnu. Ja izmanto plāksnes, tad liec tās kādā seklākā traukā, pārlej ar aptuveni 20 gramiem vēsa ūdens un atstāj samirkt. Ja izmanto beramo želatīnu, tad uzbriedini to tā, kā norādījis ražotājs. Vairāk par želatīnu ēdienu pagatavošanā, kā arī biežāk pieļautajām kļūdām tā izmantošanā vari lasīt šeit.

    Liek ūdens peldē kausēt uzbriedināto želatīnu. Pēc tam izkausēto želatīnu nedaudz atdzesē aukstā ūdens peldnē.

    Kamēr želatīns tiek atdzesēts, var gatavot biezpiena un putukrējuma krēmu. Blenderī bez citām sastāvdaļām sablendē tikai biezpienu, lai tas ir vijīgs.

    Atsevišķā traukā ielej saldo krējumu, kuram pievieno cukuru, kā arī vaniļas cukuru, bet pēc tam visu ar karoti samaisa. Ar mikseri saputo saldā krējuma masu, tiesa, to nedrīkst saputot līdz galam. Proti, nedrīkst pārputot saldo krējumu, citādi masa būs pārvērtusies sviestā.

    Pievieno biezpiena masu saldā krējuma masai un turpina putot. Atdzesēto želatīnu pievieno biezpiena saldajai masai un veikli saputo. Saldo masu pārlej citā traukā, vēlams plakanā, lai pēc tam no tā būtu vieglāk izņemt desertu. Trauku ar biezpiena un putukrējuma krēmu liek ledusskapī sastingt.

    Gatavo zemeņu mērci - nomazgā zemenes, saber traukā, pēc tam pievieno cukuru pēc garšas. Visu sablenderē.

    Kad ledusskapī krēms ir sastindzis, visu kārto saldā ēdiena trauciņos. Vispirms ielej zemeņu mērci, bet pēc tam ieliek piciņu ar biezpiena un putukrējuma krēmu. Desertu var rotāt ar atsvaidzinošām piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form