Biezpiena un putukrējuma krēms ar zemeņu mērci
Foto: DELFI
3.6000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biezpiena un putukrējuma krēmam
1 glāze
Zemeņu mērcei
pēc garšas
pēc garšas

Kad zemeņu laiks ir teju līdz brošai, bet ogas savādāk iekšā vēderā nevar dabūt, tad laiks ir gatavot dažādus kārumus, kūkas un desertus. Piedāvāju jums savas mammas gatavotā saldā ēdiena recepti, kas zemeņu laikā lieti noderēs, kā arī būs gards našķis svētku vai ikdienas ēdienreizē.

Uzliek briedināties želatīnu. Ja izmanto plāksnes, tad liec tās kādā seklākā traukā, pārlej ar aptuveni 20 gramiem vēsa ūdens un atstāj samirkt. Ja izmanto beramo želatīnu, tad uzbriedini to tā, kā norādījis ražotājs. Vairāk par želatīnu ēdienu pagatavošanā, kā arī biežāk pieļautajām kļūdām tā izmantošanā vari lasīt šeit.

Liek ūdens peldē kausēt uzbriedināto želatīnu. Pēc tam izkausēto želatīnu nedaudz atdzesē aukstā ūdens peldnē.

Kamēr želatīns tiek atdzesēts, var gatavot biezpiena un putukrējuma krēmu. Blenderī bez citām sastāvdaļām sablendē tikai biezpienu, lai tas ir vijīgs.

Atsevišķā traukā ielej saldo krējumu, kuram pievieno cukuru, kā arī vaniļas cukuru, bet pēc tam visu ar karoti samaisa. Ar mikseri saputo saldā krējuma masu, tiesa, to nedrīkst saputot līdz galam. Proti, nedrīkst pārputot saldo krējumu, citādi masa būs pārvērtusies sviestā.

Pievieno biezpiena masu saldā krējuma masai un turpina putot. Atdzesēto želatīnu pievieno biezpiena saldajai masai un veikli saputo. Saldo masu pārlej citā traukā, vēlams plakanā, lai pēc tam no tā būtu vieglāk izņemt desertu. Trauku ar biezpiena un putukrējuma krēmu liek ledusskapī sastingt.

Gatavo zemeņu mērci - nomazgā zemenes, saber traukā, pēc tam pievieno cukuru pēc garšas. Visu sablenderē.

Kad ledusskapī krēms ir sastindzis, visu kārto saldā ēdiena trauciņos. Vispirms ielej zemeņu mērci, bet pēc tam ieliek piciņu ar biezpiena un putukrējuma krēmu. Desertu var rotāt ar atsvaidzinošām piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form