Foto: Shutterstock
Svētku galda kulminācijai biskvīta biezpienkūka.
Biskvīts: sakuļ dzeltenumus ar cukuru, uzputo olbaltumu ar šķipsniņu sāls, sajauc dzeltenumu masu ar pusi uzputotā olbaltuma, iecilā izsijātus miltus, uzmanīgi iejauc atlikušo olbaltumu.

Lej formā un cep 180*C 5 – 10 minūtes.

Biezpiena masai: izkausē želatīnu ūdens peldē (uzbriedina iepriekš ~ 200 gramos ūdens 30 minūtes). 

Pa to laiku biezpienu sajauc ar cukuru, citrona sulu, vanilīnu, ja biezpiens graudains, tad blenderēju, bērniem arī labāk garšo krēmīgāks. 

Biezpiena masā iejauc izkausēto želatīnu un iecilā uzkultu putukrējumu. Kad drusku sabiezē - vēsumā, leju uz biskvīta.

Un pa virsu uzlej ķiršu želeju un dekorē pēc vēlmes.

Iesūtīja: annnija
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!