Biskvīta kūka ar biezpiena krēmu par godu Dziesmu un deju svētkiem
Foto: Publicitātes attēls
3.0000 3
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 g
150 g kviešu milti
kviešu milti
100 g
100 g sviests
sviests
50 g
50 g cukurs
cukurs
1/2
1/2 apelsīns (rīvēta mizina)
apelsīns (rīvēta mizina)
Biskvītam
1
1 ola
ola
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kviešu milti
kviešu milti
Krēmam
700 g
700 g biezpiens
biezpiens
150 g
150 g saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
300 g
300 g ķiršu jogurts
ķiršu jogurts
20 g
20 g želatīns
želatīns
80 ml
80 ml ūdens želatīna pārliešanai
ūdens želatīna pārliešanai
150 g
150 g ķiršu ievārījums
ķiršu ievārījums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Dziesmu un deju svētki ir neatņemama Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa. Tādēļ par godu šiem, latviešiem tik nozīmīgajiem svētkiem, pazīstamā kūku meistare un "Rimi" gardēde Liene Zemīte radījusi īpašu svētku kūkas recepti. Tajā gardēde iekļāvusi tikai tradicionālas un Latvijas desertiem raksturīgas sastāvdaļas, kuras namamātes augstu vērtējušas no paaudzes paaudzē.

    "Manuprāt, Latvijas desertu neatkārtojamā garša sakņojās mūsu zemes tradīcijās. Tāpēc mans veltījums svētkos nemaz nevarētu būt citādāks kā kūka, kas tapusi no pašmāju produktiem un ir izgreznota sarkanbaltās krāsās. Novēlu ikvienam Latvijas iedzīvotājam gan svētku gaidīšanas laikā, gan svētkos un ikdienā atkal un atkal no jauna atklāt, izgaršot un iemīlēt mūsu zemes bagātības, kā arī nezaudēt tās vērtības, kas padara mūs tik unikālus", stāsta Liene Zemīte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Manuprāt, Latvijas desertu neatkārtojamā garša sakņojas mūsu zemes tradīcijās. Tāpēc mans veltījums svētkos nemaz nevarētu būt citādāks kā kūka, kas tapusi no pašmāju produktiem un ir izgreznota sarkanbaltās krāsās. Novēlu ikvienam Latvijas iedzīvotājam gan svētku gaidīšanas laikā, gan svētkos un ikdienā atkal un atkal no jauna atklāt, izgaršot un iemīlēt mūsu zemes bagātības, kā arī nezaudēt tās vērtības, kas padara mūs tik unikālus", stāsta Liene Zemīte.

    Gatavo pamatni. Miltus sajauc ar mīkstu sviestu, cukuru, un sarīvētu apelsīnu miziņu, noliek uz pusstundu vēsumā. Tad uzsilda krāsni 180 grādos. Ņem kūkas formu, un pagatavoto pamatni vienmērīgi ieklāj formā. Cep kamēr zeltaini brūna (aptuveni 15 min).

    Gatavo biskvītu. Saputojot olas, piejauc cukuru un puto līdz stingrām putām, tad iesijā miltus, sajauc, lej kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos. Pārbauda gatavību ar koka kociņu, ja masa nepielīp, tad biskvīts ir gatavs.

    Gatavo krēmu. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Biezpienu sasmalcina līdz smalkai struktūrai. Tad puto saldo krējumu līdz vieglām putām. Pie sasmalcinātā biezpiena piejauc pūdercukuru, pielej jogurtu un visu kārtīgi sablendē, tad iecilā saputoto saldo krējumu.

    Želatīnu izkausē ūdens peldē un pielej pie biezpiena masas, strauji samaisa un biezpiena krēmu aptuveni pusi lej uz apceptās smilšu mīklas pamatnes, virsū liek biskvītu, uz tā liek ķiršu ievārījumu un sasmalcinātus saldētus ķiršus un pārlej ar atlikušo biezpiena krēmu. Krēmu izlīdzina un kūku liek ledusskapī sastingt.

    Kad kūka gatava, to dekorē ar ogām, bezē cepumiņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form