Foto: Publicitātes foto
Viegli pagatavojama un garšas kārpiņām tīkama kūkas, kura graciozi pagodinās skaisti klāto svētku galdu! Kūkas un receptes veidotāja ir pavārmākslas speciāliste Dita Lase.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

80 gmargarīns "Eve Sol"100 gcukurs200 gmilti4 TKcepamais pulveris (bez kaudzes)2 vārītas vai tvaicētas bietes1 citrons (sula)1 TKrīvēta citrona miziņa sarkanā pārtikas krāsviela KRĒMAM:200 gmargarīns "Eve Sol"200 giebiezinātais piens ar cukuru pēc garšaspūdercukurs pēc garšasvaniļa100 gaveņu ievārījums

Sagatavošana

1

Mīkstu margarīnu ar karotes palīdzību saberž kopā ar cukuru.

2

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno margarīna masai un vēlreiz visu saberž kopā, līdz izveidojas vienmērīgas drupatas, līdzīgas rīvmaizei. Jo drupatas būs vienmērīgākas, jo labāks būs biskvīts.

3

Bietes samaļ blenderī kopā ar citronu sulu, krāsvielu, garšvielu. Nomēra 300 ml no šīs masas.

4

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, veidni izklāj ar cepampapīru. Samaisa biskvīta drupatas ar biešu masu, nekuļ, bet maisa, līdz viss viendabīgi sajaucies. Nekavējoties liek veidnē un cep ~25-35 minūtes, līdz iedurot ar koka irbulīti biskvīta vidū, irbulītis neaplīp ar mīklu.

5

Izņem biskvītu no krāsns, ļauj 10 minūtes pastāvēt veidnē, tad izņem no veidnes, uzmanīgi noloba cepam papīru. Atstāj biskvītu pilnībā atdzist (4-6 stundas).

6

Pēc vēlēšanās - aveņu ievārījumu izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas.

7

Krēmam paredzēto margarīnu saputo, līdz tas kļūst gaisīgs un gandrīz balts (aptuveni 15 minūtes), tad pakāpeniski pa karotei liek klāt iebiezināto pienu un turpina putot, līdz viss iebiezinātais piens ieputots. Pieliek garšvielas.

8

Biskvītu sagriež gareniski uz pusēm. Katru pusi apziež ar aveņu ievārījumu un krēmu, saliek vienu virs otra; ar krēmu apziež ar kūkas sānus. Dekorē pēc ieskatiem.

Kūka visgaršīgākā ir nākamajā dienā, kad ir labi iestāvējusies!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!