Biskvīta kūka ar iebiezinātā piena krēmu un aveņu ievārījumu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
80 g
80 g margarīns "Eve Sol"
margarīns "Eve Sol"
100 g
100 g cukurs
cukurs
200 g
200 g milti
milti
4 TK
4 TK cepamais pulveris (bez kaudzes)
cepamais pulveris (bez kaudzes)
2
2 vārītas vai tvaicētas bietes
vārītas vai tvaicētas bietes
1
1 citrons (sula)
citrons (sula)
1 TK
1 TK rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
 
sarkanā pārtikas krāsviela
sarkanā pārtikas krāsviela
KRĒMAM
200 g
200 g margarīns "Eve Sol"
margarīns "Eve Sol"
200 g
200 g iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
pēc garšas
pēc garšas pūdercukurs
pūdercukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļa
vaniļa
100 g
100 g aveņu ievārījums
aveņu ievārījums
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Viegli pagatavojama un garšas kārpiņām tīkama kūkas, kura graciozi pagodinās skaisti klāto svētku galdu! Kūkas un receptes veidotāja ir pavārmākslas speciāliste Dita Lase.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkstu margarīnu ar karotes palīdzību saberž kopā ar cukuru.

    Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno margarīna masai un vēlreiz visu saberž kopā, līdz izveidojas vienmērīgas drupatas, līdzīgas rīvmaizei. Jo drupatas būs vienmērīgākas, jo labāks būs biskvīts.

    Bietes samaļ blenderī kopā ar citronu sulu, krāsvielu, garšvielu. Nomēra 300 ml no šīs masas.

    Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, veidni izklāj ar cepampapīru. Samaisa biskvīta drupatas ar biešu masu, nekuļ, bet maisa, līdz viss viendabīgi sajaucies. Nekavējoties liek veidnē un cep ~25-35 minūtes, līdz iedurot ar koka irbulīti biskvīta vidū, irbulītis neaplīp ar mīklu.

    Izņem biskvītu no krāsns, ļauj 10 minūtes pastāvēt veidnē, tad izņem no veidnes, uzmanīgi noloba cepam papīru. Atstāj biskvītu pilnībā atdzist (4-6 stundas).

    Pēc vēlēšanās - aveņu ievārījumu izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas.

    Krēmam paredzēto margarīnu saputo, līdz tas kļūst gaisīgs un gandrīz balts (aptuveni 15 minūtes), tad pakāpeniski pa karotei liek klāt iebiezināto pienu un turpina putot, līdz viss iebiezinātais piens ieputots. Pieliek garšvielas.

    Biskvītu sagriež gareniski uz pusēm. Katru pusi apziež ar aveņu ievārījumu un krēmu, saliek vienu virs otra; ar krēmu apziež ar kūkas sānus. Dekorē pēc ieskatiem.

    Kūka visgaršīgākā ir nākamajā dienā, kad ir labi iestāvējusies!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form