Foto: Privātais ahīvs
Gaisīga un mīksta biskvīta rulete ar maigu krēmsiera krēmu un kārdinošām zemeņogām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristiāna Djačuka.
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 olas8 ĒKpūdercukurs8 ĒKmilti400 gkrēmsiers200 mlsaldais krējums pēc garšaspūdercukurs pēc garšaszemenes

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

2

Dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un miltiem gaišā, gaisīgā masā. Citā traukā sakuļ olu baltumus stingrā masā. Olu baltumus iecilā un iemaisa dzeltenumu masā.

3

Masu izklāj un izlīdzina uz lielās cepeškrāsns pannas, kas iepriekš ietaukota, liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī, līdz biskvīts zeltains, aptuveni 14 minūtes.

4

Gatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru gaisīgās putās, pievieno un iekuļ krēmsieru. Zemenes sagriež gabaliņos.

5

Kamēr biskvīts cepas, sagatavo cepamā papīra sloksni, kuru apkaisa ar pūdercukuru. Tiklīdz kā biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns, apgāž formu otrādi un izliek biskvītu uz cepamā papīra sloksnes, kas apbērta ar pūdercukuru. Nogriež liekās malas, lai tās būtu līdzenas.

6

Apejoties ar biskvītu, jābūt veiklam – tiklīdz kā tas laukā no formas un malas apgrieztas, biskvītu sarullē, izmantojot cepamā papīra sloksni, lai rulete sanāktu stingra. Kad biskvīts sarullēts, to atstāj ietītu cepamajā papīrā un ļauj atdzist, lai rulete saglabātu formu.

7

Kad rulete atdzisusi, to uzmanīgi atritina, pārziež ar krēmu, pārkaisa ar zemeņu gabaliņiem un cieši sarullē.

8

Dekorē ar atlikušo krēmu un zemeņu šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!