Aļaskas ar olu liķieri
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
porains biskvīts
porains biskvīts
6 ĒK
6 ĒK olu liķieris
olu liķieris
500 ml
500 ml olu liķiera saldējums
olu liķiera saldējums
4
4 olu baltumi
olu baltumi
250 g
250 g pūdercukurs
pūdercukurs
Piederumi:
7,5 cm
7,5 cm apaļš cepumu un biskvīta griezējs
apaļš cepumu un biskvīta griezējs
 
konditorejas tūta ar zvaigznītes uzgali
konditorejas tūta ar zvaigznītes uzgali
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ceptās "Aļaskas" ir franču un amerikāņu virtuvē plaši pazīstams deserts, kura pamatā ir biskvīts, saldējuma bumba un apcepta olbaltumu masa. Pamēģini šo gardumu pagatavot arī tu – Ziemassvētku noskaņās biskvītu piesūcini ar olu liķieri, bet zem bezē cepurītes paslēp olu liķiera saldējuma bumbu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No biskvīta loksnes izgriež sešus apļus – tās būs kūciņu pamatnes. Biskvīta apļus saliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

    Katram biskvīta aplim uzlej ēdamkaroti olu liķiera. No saldējuma izgrebj sešas lielas bumbas un katru uzsēdina uz biskvīta aplīša. Biskvīta un saldējuma sagataves ievieto saldētavā.

    Olu baltumus sakuļ, līdz tie sāk veidot baltas putas. Turpina kult, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz olbaltumu masa ir stingrās un spīdīgās putās.

    Olu baltumu masu ieliek konditorejas tūtā. No saldētavas izņem "Aļasku" pamatnes un uzspiež apkārt saldējuma bumbai olbaltumu tornīti, lai saldējuma bumba būtu pilnībā nosegta. Kūciņas liek atpakaļ saldētavā, līdz pasniegšanas brīdim.

    Pirms pasniegšanas "Aļaskas" izņem no saldētavas un ievieto 220°C karstā krāsnī uz trim minūtēm, lai olu baltums tik tikko kļūtu zeltains. Pasniedz kūciņas uzreiz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form