Foto: DELFI
Vieglākais ceļš ir iegādāties jau gatavu sviestu un tad to samaisīt ar svaigiem zaļumiem un sāls šķipsnu, bet divtik gardāka maizes šķēle ar sviestu būs, ja to pagatavosi pats. ''Tasty'' izmēģināja – sviestu pagatavot blenderī ir vieglāk par vieglu!
15Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 mlsaldais krējums šķipsnasāls pēc garšaszaļumi pēc izvēles (dilles, loki, pētersīļi, baiziliks utt.)

Sagatavošana

1

Lej krējumu* blendera krūzē (ar rokas blenderi nav mēģināts) un ļauj tam blendēt vidējā ātrumā nepārtraukti, līdz masa sadalās sūkalās un sviestā. No sākuma šķitīs, ka nekas nesanāks, taču jāpaiet laikam, līdz saldais krējums vispirms saputotos putukrējumā un pēc tam jau sviesta masā. Masa ir gatava, kad redzamas dzeltenīgas sūkalas un ķepīgs sviests.

2

Izņem sviestu un dažas minūtes skalo zem auksta, tekoša ūdens. Vari ielikt sviestu bļodā, apliet ar ūdeni un tad pamīcīt. Tas svarīgi, lai atdalītos sūkalas. Tad, kad sviestam vairs nav manāmi ūdens pilieni, sviests pietiekami skalots.

3

Sajauc vēl mīkstu sviestu ar smalki sakapātiem zaļumiem, sāli, liec veidnē, trauciņā un ledusskapī sastingt.

Sviestu izmanto kā smēriņu vai taukvielu cepšanai.

*Svarīgi neliet blenderī vairāk par 300 ml saldā krējuma, jo blenderis netiks galā ar lielo šķidruma daudzumu un sviests nesakulsies. Gatavojot no 200 ml saldā krējuma, izdevās aptuveni 100-130 g sviesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!