Foto: Shutterstock
Mums labpatīk domāt, ka Bokas jaunkundzes ceptās kanēļmaizītes bija tieši tādas - kārdinoši sulīgas, pēc kurām vēl ilgi smaržo visa māja, ik pa laikam rosinot nočiept no šķīvja vēl vienu.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgkviešu milti350 mlpiens120 gcukura sīrups150 gsviests2 gab.olas80 graugs10 gsāls1 TKkanēlis100 gcukurs4 gab.āboli

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Raugam pievieno ēdamkaroti cukura sīrupa, ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, samaisa un 10 minūtes ļauj "atdzīvoties".

2

Sviestu saputo ar atlikušo sīrupu, olu, sāli. Izsijā miltus, pievieno raugu, uzsildītu pienu un mīca, līdz iegūst elastīgu, gludu mīklu.

3

Pārsijā mīklu ar miltiem, apsedz un liek siltumā uzrūgt, līdz mīklas apjoms ir dubultojies. Tad vēlreiz izmīca, lai atbrīvotos no gaisa burbulīšiem.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.

5

Mīklu izrullē taisnstūrveida formā, pārziež ar kausēto sviestu, izklāj ar ābolu šķēlītēm, pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu. Tad, sākot no garākās malas, mīklu satin ciešā rullī. Rulli sagriež aptuveni 1,5 - 2 centimetrus biezās šķēlēs un liek uz plāts. Maizītes pārsmēre ar sakultu olu, pārkaisa ar kanēļa - cukura maisījumu un kādu laiku ļauj tām nedaudz uzrūgt. Tad liek krāsnī un cep, līdz maizītes ir kārdinoši zeltainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!