Spageti ar Boloņas mērci recepte
Foto: Vida Press
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
400 g
400 g malta liellopa gaļa
malta liellopa gaļa
2
2 saspiestas ķiploka daiviņas
saspiestas ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK timiāna lapiņas
timiāna lapiņas
1 ĒK
1 ĒK kaltētas čili pārslas
kaltētas čili pārslas
300 g
300 g spageti
spageti
2 ĒK
2 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
6 ĒK
6 ĒK baltvīns vai rozā vīns
baltvīns vai rozā vīns
275 g
275 g sarkanie un dzeltenie ķirštomāti
sarkanie un dzeltenie ķirštomāti
75 g
75 g melnās olīvas bez kauliņiem
melnās olīvas bez kauliņiem
1
1 citrona miziņa
citrona miziņa
2-3 ĒK
2-3 ĒK citrona sula
citrona sula
 
rīvēts Parmezāns
rīvēts Parmezāns
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti eļļas, pievieno malto gaļu, ķiplokus, timiānu un čili. Ik pa laikam apmaisot, cep 6-8 minūtes, līdz gaļa ir apcepusies.

    Spageti uzvāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, proti, 10-12 minūtes.

    Gaļai pievieno tomātu mērci, sāli, piparus un vīnu. Ik pa laikam apmaisot, karsē 5-6 minūtes.

    Pievieno mērcei uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un olīvas, visu izkarsē.

    Kad spageti uzvārījušies, tos nokāš un samaisa ar atlikušo olīveļļu, rīvētu citrona miziņu un sulu. Sajauc pastu ar mērci.

    Pasniedzot, pārkaisa ar timiāna lapiņām un rīvētu Parmezānu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form