Spageti ar Boloņas mērci recepte
Foto: Vida Press
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.

Dziļā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti eļļas, pievieno malto gaļu, ķiplokus, timiānu un čili. Ik pa laikam apmaisot, cep 6-8 minūtes, līdz gaļa ir apcepusies.

Spageti uzvāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, proti, 10-12 minūtes.

Gaļai pievieno tomātu mērci, sāli, piparus un vīnu. Ik pa laikam apmaisot, karsē 5-6 minūtes.

Pievieno mērcei uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un olīvas, visu izkarsē.

Kad spageti uzvārījušies, tos nokāš un samaisa ar atlikušo olīveļļu, rīvētu citrona miziņu un sulu. Sajauc pastu ar mērci.

Pasniedzot, pārkaisa ar timiāna lapiņām un rīvētu Parmezānu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form