
Boloņas mērce ar šampinjoniem - piedevām vai lazanjas gatavošanai.
Burkānus sarīvē, dārzeņus, sēnes un cauraudzīti sagriež nelielos gabalos.
Sviestā vispirms izčurkstina gaļiņu un tad liek pārējās sastāvdaļas (dārzeņus un sēnes). Nogaida, līdz iztvaiko šķidrums, un tad liek malto gaļu. Pieliek un iemaisa arī sāli, piparus, tomātu pastu, sviestu.
Tad pielej silto pienu, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē kādu pus stundu. Laiku pa laikam pievieno dārzeņu buljonu, lai gaļa nekļūst pārāk sausa.
Novāra spageti, kā norādījis ražotājs, un pasniedz ar Boloņas mērci.
Mērce ir ļoti piemērota arī lazanjas pagatavošanai. Pasniedzot var uzkaisīt rīvētu cieto sieru.
Iesūtīja: Sanchulis