Boloņas mērce ar šampinjoniem
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
200-300 g
200-300 g sēnes
sēnes
 
paprika
paprika
80 g
80 g kūpināts cauraudzīts
kūpināts cauraudzīts
50 g
50 g sviests
sviests
 
garšvielas
garšvielas
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
300 g
300 g malta gaļa
malta gaļa
1 ĒK
1 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
150 ml
150 ml silts piens
silts piens
150 ml
150 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
 
spageti
spageti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Sēņu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Boloņas mērce ar šampinjoniem - piedevām vai lazanjas gatavošanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus sarīvē, dārzeņus, sēnes un cauraudzīti sagriež nelielos gabalos.

    Sviestā vispirms izčurkstina gaļiņu un tad liek pārējās sastāvdaļas (dārzeņus un sēnes). Nogaida, līdz iztvaiko šķidrums, un tad liek malto gaļu. Pieliek un iemaisa arī sāli, piparus, tomātu pastu, sviestu.

    Tad pielej silto pienu, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē kādu pus stundu. Laiku pa laikam pievieno dārzeņu buljonu, lai gaļa nekļūst pārāk sausa.

    Novāra spageti, kā norādījis ražotājs, un pasniedz ar Boloņas mērci.

    Mērce ir ļoti piemērota arī lazanjas pagatavošanai. Pasniedzot var uzkaisīt rīvētu cieto sieru.

    Iesūtīja: Sanchulis

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form