Foto: Shutterstock
Boloņas mērce ar šampinjoniem - piedevām vai lazanjas gatavošanai.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.burkāns1 gab.sīpols300 gsēnes paprika80 gkūpināts cauraudzīts50 gsviests garšvielas sāls melnie pipari300 gmalta gaļa1 ĒKtomātu pasta150 mlsilts piens150 mldārzeņu buljons spageti

Sagatavošana

1

Burkānus sarīvē, dārzeņus, sēnes un cauraudzīti sagriež nelielos gabalos.

2

Sviestā vispirms izčurkstina gaļiņu un tad liek pārējās sastāvdaļas (dārzeņus un sēnes). Nogaida, līdz iztvaiko šķidrums, un tad liek malto gaļu. Pieliek un iemaisa arī sāli, piparus, tomātu pastu, sviestu.

3

Tad pielej silto pienu, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē kādu pus stundu. Laiku pa laikam pievieno dārzeņu buljonu, lai gaļa nekļūst pārāk sausa.

4

Novāra spageti, kā norādījis ražotājs, un pasniedz ar Boloņas mērci.

Mērce ir ļoti piemērota arī lazanjas pagatavošanai. Pasniedzot var uzkaisīt rīvētu cieto sieru.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!