Šokolādes un pupiņu siera kūka
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Braunijam:
100 g
100 g melnā šokolāde
melnā šokolāde
50 g
50 g kakao
kakao
100 g
100 g cukurs
cukurs
1/3 TK
1/3 TK soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
50 g
50 g sviests
sviests
2
2 olas
olas
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
2 glāzes
2 glāzes vārītas brūnās pupiņas
vārītas brūnās pupiņas
 
vaniļas vai ruma esence
vaniļas vai ruma esence
100 g
100 g kulinārijas biezpiens Kārums
kulinārijas biezpiens Kārums
Biezpiena siera kārtai:
400 g
400 g kulimārijas biezpiens Kārums
kulimārijas biezpiens Kārums
200 g
200 g ķirbis
ķirbis
1
1 ola
ola
3
3 olas dzeltenumi
olas dzeltenumi
150 g
150 g farīna cukurs
farīna cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna kanēlis
kanēlis
100 g
100 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
Dekorēšanai:
 
svaigas avenes
svaigas avenes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo braunija kārtu. Pupiņas izvāra labi mīkstas, tā, ka jūk jau ārā. Sablendē viendabīgā biezenī kopā ar biezpienu.

    Šokolādi izkausē ar sviestu un ieblendē pupiņu biezenī. Iemaisa olas dzeltenumu un cukuru. Tad pievieno kakao, sodu, sāli un piedevas - vaniļas vai ruma esenci.

    Mīklu lej ar sviestu iesmērētā formā. Cep apmēram 200 grādos 20 minūtes, kad virspuse jau sausa, saplaisājusi, tad gatavs.

    Kamēr cepas braunijs, sagatavo biezpiena kārtu: nomizotu, sagrieztu ķirbi liek katliņā zem vāka un vāra uz mazas uguns, līdz tas ir mīksts.

    Sablendē, izberž caur sietiņu, iemaisa šokolādi, lai tā izkūst. Ja biezenis padzisis, uzsilda un tad iemaisa šokolādi.

    Olas dzeltenumus, olu, biezpienu, cukuru, kanēli samaisa ar dakšiņu - neputo! Iemaisa ķirbja biezeni.

    Uz uzceptās braunija kārtas liek biezpiena masu, izlīdzina. Šo cepamo trauku ar kūku liek lielākā cepamtraukā, kur ieliets karsts ūdens. Kūka cepas ūdens peldē, lai biezpiena masa vienmērīgi sabiezētu. Cep ap 180 grādiem 40-50 minūtes vai līdz biezpiena kārta sarecējusi.

    Izņem no cepeškrāsns padzesē, apsedz ar pārtikas plēvi. Tur ledusskapī pāris stundas. Gatavo kūku pārkaisa ar kakao, sānu malas apsmērē ar šokolādi un lieliskai garšas buķetei pievieno avenes, kas kalpo arī kā dekors.

    Priecīgus svētkus!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form