Foto: Privātais arhīvs
Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BRAUNIJAM:100 gmelnā šokolāde50 gkakao100 gcukurs0.33 TKsoda šķipsnasāls50 gsviests2 olas1 olas dzeltenums2 glāzesvārītas brūnās pupiņas vaniļas vai ruma esence100 gkulinārijas biezpiens Kārums BIEZPIENA SIERA KĀRTAI:400 gkulinārijas biezpiens Kārums200 gķirbis1 ola3 olas dzeltenumi150 gfarīna cukurs1 šķipsnakanēlis100 gbaltā šokolāde DEKORĒŠANAI: svaigas avenes

Sagatavošana

1

Gatavo braunija kārtu. Pupiņas izvāra labi mīkstas, tā, ka jūk jau ārā. Sablendē viendabīgā biezenī kopā ar biezpienu.

2

Šokolādi izkausē ar sviestu un ieblendē pupiņu biezenī. Iemaisa olas dzeltenumu un cukuru. Tad pievieno kakao, sodu, sāli un piedevas - vaniļas vai ruma esenci.

3

Mīklu lej ar sviestu iesmērētā formā. Cep apmēram 200 grādos 20 minūtes, kad virspuse jau sausa, saplaisājusi, tad gatavs.

4

Kamēr cepas braunijs, sagatavo biezpiena kārtu: nomizotu, sagrieztu ķirbi liek katliņā zem vāka un vāra uz mazas uguns, līdz tas ir mīksts.

5

Sablendē, izberž caur sietiņu, iemaisa šokolādi, lai tā izkūst. Ja biezenis padzisis, uzsilda un tad iemaisa šokolādi.

6

Olas dzeltenumus, olu, biezpienu, cukuru, kanēli samaisa ar dakšiņu - neputo! Iemaisa ķirbja biezeni.

7

Uz uzceptās braunija kārtas liek biezpiena masu, izlīdzina. Šo cepamo trauku ar kūku liek lielākā cepamtraukā, kur ieliets karsts ūdens. Kūka cepas ūdens peldē, lai biezpiena masa vienmērīgi sabiezētu. Cep ap 180 grādiem 40-50 minūtes vai līdz biezpiena kārta sarecējusi.

8

Izņem no cepeškrāsns padzesē, apsedz ar pārtikas plēvi. Tur ledusskapī pāris stundas. Gatavo kūku pārkaisa ar kakao, sānu malas apsmērē ar šokolādi un lieliskai garšas buķetei pievieno avenes, kas kalpo arī kā dekors.

Priecīgus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!