Šokolādes braunijs ir salīdzinoši viegli pagatavojams, tomēr to var pasniegt daudzveidīgi. "Tiamo grupas" radošā direktore Daiga Veismane dalās praktiskos padomos, kā dekorēt un pasniegt brauniju kā ikdienā, tā svētkos.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gtumšā šokolāde (60-80%)120 gsviests120 glazdu rieksti120 gžāvētas dzērvenes100 gmilti6 gab.olas120 gcukurs10 gvaniļas cukurs15 gcepamais pulveris

Sagatavošana

1

Ūdens peldē kausē sviestu un šokolādi.

2

Olas mazliet saputo ar cukuru un vaniļu vai vanilīna cukura un, lēnam maisot, pievieno šokolādei.

3

Masai pievieno izsijātus miltus un sasmalcinātus riekstus ar dzērvenēm.

4

Cep 175 grādu karstā krāsnī aptuveni 20 minūtes.

5

Brauniju atdzesē ledusskapī.

Kad braunijs atdzisis, to var:

  • veidot kā lielu kūku, nedalot mazākos gabaliņos.
  • sadalīt gabaliņos kā kūciņas.
  • sadalīt trijstūrīšos kā cepumus.
  • dekorēt ar karameli, šokolādes krēmu un riekstiem, dzērvenēm un atgriezumiem no maliņām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!