Par īstiem šefpavāriem kļūstam tad, kad nebaidāmies no negaidītām, sevi un mājiniekus pārsteidzošām pārtikas produktu kombinācijām. Šī kontrastējošā kārumnieku iecienītā "braunija" recepte ir vēl viens solis uz kulinārijas virtuoza pusi. Grūti noticēt, ka pupiņas un šokolāde ir savienojami? Neaizmirstiet, ka šokolāde arī ir gatavota no pupiņām.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 bundža tvaicētu sarkano pupiņu "Bonduelle"200 gkviešu milti4 olas5 ĒKcukurs4 ĒKkakao1 TKcepamais pulveris250 gpiena šokolāde200 gsaldā krējuma sviests100 gvalrieksti1.5 ĒKapelsīna miziņa vaniļas saldējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Katlā ielej 100 ml ūdens un uzkarsē. Metāliskā bļodā liek sviesta un piena šokolādes gabaliņus un izkausē ūdens peldē. Pievieno cukuru, samaisa un atdzesē.

2

Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar irdinātāju un kakao pulveri.

3

Šokolādes maisījumam pievieno olas, sajauc un ielej maisījumu bļodā ar miltiem.

4

Sarkanās pupiņas noskalo, nosusina ar salveti un pievieno šokolādes maisījumam.

5

Iepilda mīklu ieeļļotās cepšanas formiņās un cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180 °С temperatūrā.

6

Gatavos braunijus dekorē ar valrieksta pusīti un pasniedz ar vaniļas saldējuma bumbiņu, kas pārkaisīta ar sasmalcinātu apelsīna miziņu.

Padoms: Lai gatavo kūku vai torti varētu viegli izņemt no formas, tā ir jānovieto uz auksta, slapja dvieļa, neizņemot no formas. Nav vēlams uzreiz iznest kūku aukstumā - tā var saplakt.

Bet, lai, ēdienu pasniedzot, saldējuma bumbiņa neripotu pa šķīvi, zem tās var uzlikt putukrējumu - tādā gadījumā saldējums kusīs lēnāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!