Svētkos iecienīta kūciņa, kas tiek moderni dēvēta par glazūrkēksiņu ir ar krēma cepurīti pasniegts tases izmēra kēksiņš. Gandrīz jebkuru kūciņu iespējams pasniegt kā glazūrkēksiņu. Galvenā atšķirība no standarta izmēra tortes ir tā, ka kēksiņš tiek cepts formiņā.

Šokolādes kūciņa "Brownie" ir amerikāņu izcelsmes deserts, kaut kas starp kūku un cepumu. Bieži vien tiem tiek pievienoti rieksti, šokolādes gabaliņi vai arī tos gatavo vispār bez šokolādes, nosaucot par Blondajiem Braunijiem (no ang. blondebrownies). Ļoti svarīgi ir kūciņu nepārcept, lai biskvītu saglabātu sulīgu. Karsta šokolādes kūciņa ļoti labi garšo kombinācijā ar aukstu vaniļas saldējuma bumbu vai lielu krūzi piena.

75Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
BRŪNĪŠIEM:120 gtumšā šokolāde115 gsviests250 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts30 mlkafijas liķieris Šarlote3 olas95 gmilti KRĒMAM:150 gsviests istabas temperatūrā160 gpūdercukurs30 mlkafijas liķieris Šarlote0.5 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170C un izkārto kēksiņu papīra formas pannā.

2

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

3

Sajauc atdzisušo šokolādi ar cukuru, kafijas liķieri "Šarlote" un vaniļas ekstraktu.

4

Pa vienai pievieno olas, tās kārtīgi iemaisot.

5

Iemaisa miltus.

6

Masu ievieto kēksu formiņās, aizpildot 2/3 no formiņas. Liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 30-35 min. "Brauniju" kūciņas ir gatavas, kad, pārbaudot tās ar kociņu, mīklas masa pie tā nepielīp. Pirms pārklāt ar krēmu, tās nepieciešams kārtīgi atdzesēt.

7

Šokolādes krēma putas, pagatavošana: ūdens peldē izkausē šokolādi un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

8

Ar mikseri saputo sviestu, līdz tas kļūst viendabīgs un vijīgs.

9

Pievieno pūdercukuru un puto 5 min līdz viendabīgai masai.

10

Masai pievieno un kārtīgi iemaisa atdzisušo šokolādi, vaniļas ekstraktu un kafijas liķieri "Šarlote". Ievieto ledusskapī uz 15 min atdzist.

11

Masu pilda konditorejas maisiņā un ar to dekorē atdzesētās kūciņas. Rotā ar šokolādes skaidiņām vai cukura dekoriem pēc izvēles.

Recepti sagatavoja Baiba Muzikante, Caramelle.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!