Brie siera sainīši ar alu
Foto: All Over Press
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Interesanta recepte ar gatavo kārtaino mīklu, kas derēs arī veģetāriešiem.

Pannā uzkarsē eļļu un sviestu, tajā apcep lociņus un sīpolu, kamēr tie kļūst mīksti. Pievieno sēnes un timiānu un cep, kamēr sēnes sāk atsuloties. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pielej alu, karsē, līdz gandrīz viss šķidrums ir izgarojis. Noņem pannu no uguns, iemaisa riekstus un ļauj pilnībā atdzist.

Uz miltiem apbērtas virsmas izrullē kārtaino mīklu un sagriež četros vienādos kvadrātos. Katru brie gabalu pārgriež horizontāli uz pusēm un novieto katrā mīklas kvadrāta viducī.

Sadala apcepto sēņu masu pa kvadrātiem, liekot to pa virsu sieram. Paņem visus brīvos mīklas gabala stūrīšus un augšā ar samitrinātiem pirkstiem saspiež kopā.

Saliek uz cepamās pannas un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm vai vairāk. Šai stadijā sainīšus var sasaldēt vēlākai izmantošanai.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C, pārsmērē sainīšus ar sakulto olu un cep, kamēr tie kļuvuši zeltaini brūni un "pacēlušies" - apmēram 10-15 minūtes.

Padoms: Vari izmantot arī filo mīklu. Katru mīklas plāksnīti pārsmērē ar kausētu sviestu, pārgriež uz pusēm un katram sainītim ņem 3-4 plāksnītes. Sagriež mīklu augšpusē, lai "ieslēgtu" iekšpusē pildījumu, pārsmērē ar olu un atdzesē vēsumā pirms cepšanas.

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form