Interesanta recepte ar gatavo kārtaino mīklu, kas derēs arī veģetāriešiem.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
45 mlsviests15 mlolīveļļa2 gab.sīpollociņi, smalki sakapāti1 gab.mazs sīpols, smalki sakapāts200 gšķēlītēs sagriezti šampinjoni3 gab.svaiga timiāna zariņi pēc garšassāls un pipari85 mlalus85 mlvalrieksti, apcepti400 ggatava kārtainā mīkla, atkausēta, bet auksta2 gab.brie siera gabali1 gab.ola, viegli sakulta

Sagatavošana

1

Pannā uzkarsē eļļu un sviestu, tajā apcep lociņus un sīpolu, kamēr tie kļūst mīksti. Pievieno sēnes un timiānu un cep, kamēr sēnes sāk atsuloties. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

2

Pielej alu, karsē, līdz gandrīz viss šķidrums ir izgarojis. Noņem pannu no uguns, iemaisa riekstus un ļauj pilnībā atdzist.

3

Uz miltiem apbērtas virsmas izrullē kārtaino mīklu un sagriež četros vienādos kvadrātos. Katru brie gabalu pārgriež horizontāli uz pusēm un novieto katrā mīklas kvadrāta viducī.

4

Sadala apcepto sēņu masu pa kvadrātiem, liekot to pa virsu sieram. Paņem visus brīvos mīklas gabala stūrīšus un augšā ar samitrinātiem pirkstiem saspiež kopā.

5

Saliek uz cepamās pannas un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm vai vairāk. Šai stadijā sainīšus var sasaldēt vēlākai izmantošanai.

6

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C, pārsmērē sainīšus ar sakulto olu un cep, kamēr tie kļuvuši zeltaini brūni un "pacēlušies" - apmēram 10-15 minūtes.

Padoms: Vari izmantot arī filo mīklu. Katru mīklas plāksnīti pārsmērē ar kausētu sviestu, pārgriež uz pusēm un katram sainītim ņem 3-4 plāksnītes. Sagriež mīklu augšpusē, lai "ieslēgtu" iekšpusē pildījumu, pārsmērē ar olu un atdzesē vēsumā pirms cepšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!