Brieža filejas cepetis mīklā
Foto: Shutterstock
3.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Brieža filejas cepetis mīklā greznai svētku maltītei.

Brieža fileju strauji apcep pannā sakarsētā eļļā pāris minūtes, līdz gaļa zeltaina no visām pusēm. Liek uz folija loksnes, pārkaisa ar sāli, pipariem, maltu rozmarīnu un ietin folijā.

Miltus, cepamo pulveri iesijā šķīvī, pieliek mīkstu sviestu, sajauc.

Citā traukā olas sajauc ar ūdeni un sāli, pievieno miltus un ar nazi sakapā, ātri samīca un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem

Mīklu izrullē tādā izmērā, lai mīkla apņemtu gaļu, liek fileju virsū, malas saspiež.

Pārziež ar olas baltuma un piena maisījumu, lai cepšanās laikā nevērtos vaļā.

Cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes.'

Brieža filejas cepetis mīklā
Foto: Shutterstock

Iesūtīja: Vineta

Comment Form