Foto: Shutterstock
Brieža filejas cepetis mīklā greznai svētku maltītei.
160Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgbrieža fileja400 gmilti1 naža galscepamais pulveris150 gmīksts sviests2 gab.olas100 mlūdens pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasrozmarīns, sasmalcināts2 gab.olu baltumi1 ĒKpiens

Sagatavošana

1

Brieža fileju strauji apcep pannā sakarsētā eļļā pāris minūtes, līdz gaļa zeltaina no visām pusēm. Liek uz folija loksnes, pārkaisa ar sāli, pipariem, maltu rozmarīnu un ietin folijā.

2

Miltus, cepamo pulveri iesijā šķīvī, pieliek mīkstu sviestu, sajauc.

3

Citā traukā olas sajauc ar ūdeni un sāli, pievieno miltus un ar nazi sakapā, ātri samīca un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem

5

Mīklu izrullē tādā izmērā, lai mīkla apņemtu gaļu, liek fileju virsū, malas saspiež.

6

Pārziež ar olas baltuma un piena maisījumu, lai cepšanās laikā nevērtos vaļā.

7

Cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes.'

Foto: Shutterstock

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!