Brieža gaļas sautējums sarkanvīnā
Foto: Publicitātes foto
3.0000 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g brieža gaļa
brieža gaļa
7
7 kadiķogas
kadiķogas
2
2 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
4
4 šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
4
4 vidēji lieli burkāni
vidēji lieli burkāni
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
400 ml
400 ml salds sarkanvīns vai portvīns
salds sarkanvīns vai portvīns
200 ml
200 ml buljons
buljons
1
1 ķiploks
ķiploks
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šis rudenīgais sautējums, ko iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis, ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs sasildīties vēsajos rudens vakaros.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    ::ecepte::

    Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas.

    Padoms: ja brieža gaļa tev nav pieejama, izmanto liellopa gaļu

    Apcep pannā gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.

    Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.

    Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā).

    Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.

    Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form