Rauga kēkss brioche
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g milti (izsijāti)
milti (izsijāti)
125 g
125 g sviests (kubiņos)
sviests (kubiņos)
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
7 g
7 g ātrais raugs
ātrais raugs
3
3 olas
olas
1-2 TK
1-2 TK cukurs
cukurs
 
ievārījums pasniegšanai
ievārījums pasniegšanai
Piederumi:
 
garenā maizes cepšanas forma
garenā maizes cepšanas forma
  • Brokastis
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Franču nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Kēksi
  • Maize
  • Izcili gaisīga un sviestaina rauga mīklas maizīte –
    franču brokastu klasika. Pasniedz briošu (brioche), kamēr vēl maize silta, kopā ar iecienītāko ievārījumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā ieber miltus, pievieno sviesta gabaliņus un maisa, līdz iegūta drupaču mīkla. To var darīt arī virtuves kombainā, mīklas maisīšanas režīmā.

    Masai pievieno pūdercukuru, sāli, raugu un olas. Mīklu apmaisa, lai sastāvdaļas būtu sajaukušās. Pēc tam mīklu uzliek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un kādu brīdi mīca lielā bumbā.

    Mīklu pēc tam ieliek ieeļļotā bļodā un pārklāj ar cepamā papīra sloksni. Atstāj siltā vietā uzrūgt, aptuveni stundu.

    Kad mīkla uzrūgusi, to ieliek ietaukotā maizes/kēksa cepšanas formā. Virsmu pārkaisa ar cukura graudiņiem. Formu pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi un atstāj maizi uzrūgt vēl stundu.

    Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Formu ar brioša mīklu liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz maize zeltaini brūna un pie tās pieklauvējot, vidus skan tukši.

    Gatavo maizes kukulīti apsedz ar siltu virtuves dvieli, lai garoziņa saglabātos mīksta.

    Pasniedzot maizi, sagriež to nelielos gabaliņos, pa virsu ziež ievārījumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form