Tajos rītos, kad ļoti būtu gribējies pamosties Parīzē, jādzer melna kafija un jāēd kruasāni. Kruasāniem jābūt lakoniskiem, neatvairāmi elegantiem un ļoti šarmantiem. Ja reiz Parīze, tad Parīze! Ļausim mazo triku paveikt zemenēm un Kamembera sieram.

Kamembera sieram ir sena un visai romantiska vēsture. Paša Napoleona iecienītais Kamembera siers pirmo reizi pagatavots 1791. gadā. Kā vēsta leģenda, Francijas revolūcijas laikā kāda Normandijas zemniece Marija savā mājā paslēpa priesteri Šarlu Žanu Bonvī, izglābjot viņu no drošas nāves. Kas īsti notika, par to vēsture delikāti klusē, bet svarīgākais ir rezultāts. Proti, pateicībā par izglābšanu, priesteris atklāja Marija īpaša siera recepti, kas viņa klosterī tika glabāta lielā noslēpumā. Pēc gada Marija sāka pārdot šo apbrīnojami gardo sieru savā dzimtajā Kamemberas ciematā. Tā pasaule iepazina Kamembera sieru, šo izteiksmīgo francūzi.

Nokod bagātīgā kruasāna gabaliņu, aizver acis un izbaudi – Oh là là! Tu esi Parīzē! Nu, vismaz Napoleona cienīgas brokastis tev ir.

10Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
2 gab.kruasāni150 gKamambera siers200 gzemenes

Sagatavošana

1

Ar ļoti asu nazi daļēji pārgriežam kruasānu šķērseniski.

2

Pildām ar siera un zemeņu šķēlītēm.

3

Baudām ar melnu kafiju un ļaujamies mirklim. Dzīve ir skaista!

Piedalies zemeņu laika konkursā un, iespējams, tieši tu laimēsi noderīgu balvu savai virtuvei – mikseri no "Russell Hobbs".

Konkurss norisinās "Facebook" grupā "Dzīvo garšīgi ar Tasty.lv" līdz 30. jūnijam. Lai piedalītos, publicē šajā grupā recepti, kurā iekļautas zemenes, lietojot mirkļbirku #tastyzemenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!