Brokastu 'bomba' – tīģergarneļu un avokado humosa maizes
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. svaiga ciabata vai bagete
svaiga ciabata vai bagete
300 g
300 g tīģergarneles (atkausētas)
tīģergarneles (atkausētas)
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
 
daži timiāna zariņi
daži timiāna zariņi
2 ĒK
2 ĒK saldā čili mērce
saldā čili mērce
Humosam:
200 g
200 g vārīti vai konservēti turku zirņi
vārīti vai konservēti turku zirņi
2 gab.
2 gab. avokado
avokado
150 g
150 g svaigais krēmsiers
svaigais krēmsiers
2 gab.
2 gab. smalki sarīvētas vai saspiestas ķiploku daiviņas
smalki sarīvētas vai saspiestas ķiploku daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari, čili pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari, čili pipari
Svaigumam:
100 g
100 g Ķirštomāti
Ķirštomāti
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas Vidusjūras garšvielas
Vidusjūras garšvielas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Bomba!" – šādi šo kārumu pieteica kāds nezināms vīrs īsajā "Instagram" video, rādot, kā pagatavot. Uzķērāmies, pagatavojām un pievienojamies – tiešām "bomba"! Pazūd no šķīvjiem zibenīgi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē pannu, liek tajā sviestu un smalki sagrieztu timiānu. Sviestu izkausē un apcep tajā garneles – viegli zeltainas. Pievieno pannas saturam saldo čili mērci, visu samaisa un garneles izņem no pannas.

    Ciabatu vai bageti (vai jebkuru citu svaigu maizi, kāda iet pie sirds) pārgriež šķērsām uz pusēm. Griezuma vietu pārsmērē ar sviesta un čili mērces maisījumu, kas palicis pannā. Liek maizi sakarsētā cepeškrāsnī un apgrauzdē (bet nepārdedzina!).

    Kamēr maize grauzdējas, sagatavo humosu: visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā.

    Tomātus griež uz pusēm, pievieno Vidusjūras garšvielas, balzāmetiķi un olīveļļu, visu samaisa.

    Kad maize apgrauzdējusies, tai pārsmērē humosu un kārto garneles un tomātus. Pirms pasniegšanas var pārslacīt balzamiko mērci.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form