Foto: DELFI
"Bomba!" – šādi šo kārumu pieteica kāds nezināms vīrs īsajā "Instagram" video, rādot, kā pagatavot. Uzķērāmies, pagatavojām un pievienojamies – tiešām "bomba"! Pazūd no šķīvjiem zibenīgi!
30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.svaiga ciabata vai bagete300 gtīģergarneles (atkausētas)2 ĒKsviests daži timiāna zariņi2 ĒKsaldā čili mērce HUMOSAM:200 gvārīti vai konservēti turku zirņi2 gab.avokado150 gsvaigais krēmsiers2 gab.smalki sarīvētas vai saspiestas ķiploku daiviņas pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari, čili pipari SVAIGUMAM:100 gĶirštomāti2 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKolīveļļa pēc garšasVidusjūras garšvielas

Sagatavošana

1

Sakarsē pannu, liek tajā sviestu un smalki sagrieztu timiānu. Sviestu izkausē un apcep tajā garneles – viegli zeltainas. Pievieno pannas saturam saldo čili mērci, visu samaisa un garneles izņem no pannas.

2

Ciabatu vai bageti (vai jebkuru citu svaigu maizi, kāda iet pie sirds) pārgriež šķērsām uz pusēm. Griezuma vietu pārsmērē ar sviesta un čili mērces maisījumu, kas palicis pannā. Liek maizi sakarsētā cepeškrāsnī un apgrauzdē (bet nepārdedzina!).

3

Kamēr maize grauzdējas, sagatavo humosu: visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā.

4

Tomātus griež uz pusēm, pievieno Vidusjūras garšvielas, balzāmetiķi un olīveļļu, visu samaisa.

5

Kad maize apgrauzdējusies, tai pārsmērē humosu un kārto garneles un tomātus. Pirms pasniegšanas var pārslacīt balzamiko mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!