Brokastu karstmaizes ar sieru, šķiņķi un olu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gardas, sātīgas un ātri pagatavojamas brokastu karstmaizes franču gaumē jeb "croque madame" – ar sieru, šķiņķi un ceptu olu.

Pannā izkausē sviestu, izcep olas līdz vēlamajai konsistencei.

Pannā izkausē sviestu, liek cepties maizes šķēles un cep 1–2 minūtes, līdz tās no vienas puses ir zeltainas.

Maizes apgriež, liek uz tām siera šķēles un turpina cept vēl 1–2 minūtes, tad noņem no pannas.

Divas maizes šķēles liek uz šķīvjiem tā, lai siers ir augšpusē, tad uz katras maizes šķēles liek salātlapu un šķiņķa šķēli (ja vēlas, šķiņķi var iepriekš apcept vai pāris minūtēs uzsildīt cepeškrāsnī), tam virsū atlikušās maizes šķēles ar sieru uz leju.

Gatavās karstmaizes dekorē ar olām, kapātiem zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Comment Form