Brokastu omlete gaļas mīļotājam
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
žāvēta caurliesa gaļa
žāvēta caurliesa gaļa
 
sīpoli
sīpoli
 
puravs
puravs
 
olas
olas
 
krējums vai piens
krējums vai piens
 
tomāti
tomāti
 
dilles
dilles
 
pētersīļi
pētersīļi
 
persilāde
persilāde
 
eļļa vai sviests (ja vajag)
eļļa vai sviests (ja vajag)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ja esi viens no brokastu cilvēkiem, tad šī recepte ir domāta tev. Piekritīsi, ka rīta laiks ir tik īss, it īpaši, ja ir jāžonglē gan ar darbu, gan bērniem, tāpēc ātras, vienkāršas un gardas brokastis izklausās kā neiespējamā misija, vai ne? Nu, mums ir risinājums!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šīs omletes pagatavošanā jūties brīvi, izvēloties garšaugus, gaļu un sieru. Viena no lietām, kas man visvairāk patīk šajā receptē, ir tā, ka tajā var izmantot visu, kas atrodas ledusskapī. Un būs gardi!

    Žāvētu cauraudzīti sagriež ne pārāk smalkos gabalos (kubiņos), sakarsē pannu. Ja redz, ka taukums no gaļas ir par maz, pannā izkausē sviesta piku vai uzlej nedaudz olīveļļas (kas nu kuram labāk patīk!) un cep gaļu, klāt pievienojot sīpolu un, ja ir vēlme, pievieno arī puravu.

    Bļodā ar dakšiņu sakuļ olas (Daudz! Parasti izmantojam astoņas olas!), klāt pievienojot vienu ēdamkaroti skābā krējuma vai šļuku piena.

    Visam iepriekš saceptajam pārlej sakulto olu un pārkaisa persilādi.

    Samazina karstumu, pannai uzliek vāku un bruņojas ar pacietību. Drošības labad tomēr masu pamaisa.

    Pēc brītiņa, kad jūt, ka tuvojas gatavība, virsū saliek tomātu šķēlītes, pārber dilles un pētersīļus.

    Uz lēnas uguns ļauj visam vēl pacepties.

    Ieteikums: kad pievienoti tomāti, omleti vairs nemaisa, jo tomātiņiem jāpaliek virspusē. Ja ir vēlme – visu pārber ar sieru!

    Voilā! Pa to laiku var sagriezt salātus, pagatavot kafiju vai izspiest apelsīnu sulu, nogriezt maizes riku un apsmērēt ar sālītu sviestu vai kausēto sieru. Atceries, ka omleti nesmeļ, bet ar karoti tā kā izgriež. Ļoti gards izveidojas arī šķidrumiņš!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.