Kartupeļu plācenīšu recepte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g kartupeļi
kartupeļi
50 g
50 g sviests
sviests
75 g
75 g kviešu milti
kviešu milti
2 ĒK
2 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
pēc garšas
pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
sāls un svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Šie kartupeļu plācenīši garšo izcili gan tāpat, gan kā piedeva ar ceptām desiņām un šampinjoniem. Ļoti sātīgas brokastis! Ja iepriekšējā vakarā gatavoji kartupeļu biezputru, pagatavo brokastis no biezeņa atlikumiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo un lielā katlā uzvāra. Kad mīksti, nokāš ūdeni un vēl nedaudz pakarsē uz plīts, ļaujot kartupeļiem apžūt.

    Vārītos kartupeļus samīca ar sviestu, pievieno miltus, kapātus pētersīļus un cepamo pulveri. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, visu samīca kopā.

    Mīklu sadala 8 daļās un izveido plācenīšus.

    Pannā izkausē sviesta piku, cep zeltaini brūnus plācenīšus aptuveni 2-3 minūtes no katras puses.

    Pasniedz nekavējoties ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem un krējumu. Lai maltīte būtu sātīgāka, var pievienot ceptu cauraudzīti.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form