Kartupeļu plācenīšu recepte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šie kartupeļu plācenīši garšo izcili gan tāpat, gan kā piedeva ar ceptām desiņām un šampinjoniem. Ļoti sātīgas brokastis! Ja iepriekšējā vakarā gatavoji kartupeļu biezputru, pagatavo brokastis no biezeņa atlikumiem.

Kartupeļus nomizo un lielā katlā uzvāra. Kad mīksti, nokāš ūdeni un vēl nedaudz pakarsē uz plīts, ļaujot kartupeļiem apžūt.

Vārītos kartupeļus samīca ar sviestu, pievieno miltus, kapātus pētersīļus un cepamo pulveri. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, visu samīca kopā.

Mīklu sadala 8 daļās un izveido plācenīšus.

Pannā izkausē sviesta piku, cep zeltaini brūnus plācenīšus aptuveni 2-3 minūtes no katras puses.

Pasniedz nekavējoties ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem un krējumu. Lai maltīte būtu sātīgāka, var pievienot ceptu cauraudzīti.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form