Brokastu vēršacs ar griķiem un sēnēm
Foto: Viktorija Kožemjakina
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g griķi
griķi
1 gab.
1 gab. neliels, smalki sagriezts sīpols
neliels, smalki sagriezts sīpols
1 gab.
1 gab. smalki sagriezta ķiploka daiviņa
smalki sagriezta ķiploka daiviņa
300 g
300 g plānās šķēlītēs sagriezti šampinjoni
plānās šķēlītēs sagriezti šampinjoni
1 ĒK
1 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
2 gab.
2 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls un melnie pipari
sāls un melnie pipari
 
zaļumi pasniegšanai
zaļumi pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Citi ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Šī maltīte garšos arī tiem, kam griķi īsti negaršo, un būs perfekts brokastu variants, ja vārīti griķi ir palikuši pāri no iepriekšējās dienas. Recepti piedāvā "Elvi" pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja maltītes gatavošanai izmantosi jau vārītus rīsus, tad dubulto daudzumu, proti, 150 gramu vietā ņem 300.

    Uzbriedini griķus – katliņā uzvāri aptuveni puslitru ūdens, pievieno sāli, verdošā ūdenī ber griķus un ļauj graudiem 30 minūtes uzbriest. Tos var arī vārīt vai izmantot no iepriekšējās dienas maltītes pāri palikušos griķus, taču uzbriedināti griķi būs irdenāki un gaisīgāki. Pēc 30 minūtēm nokās lieko ūdeni.

    Uz pannas rapšu eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno sēnes, sviestu, ķiplokus un visu cep aptuveni 5 minūtes.

    Pievieno masai griķus, piparus, visu apcep vēl 5-7 minūtes. Griķi kļūs sausāki un nedaudz kraukšķīgāki.

    Citā pannā izcep vēršaci.

    Pasniedz olas kopā ar griķiem, rotājot ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form