Brokoļi zilā siera mērcē
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. brokoļi
brokoļi
1/4 gab.
1/4 gab. puravs
puravs
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
80 g
80 g zilais siers vai Gorganzola siers
zilais siers vai Gorganzola siers
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
1 TK
1 TK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 gab.
1 gab. lauru lapa
lauru lapa
  • Dārzeņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Par brokoļiem domas dalās – kādam garšo, kādam tie pieder pie bērnības traumām. Bet ir kāds veids, kā brokoļus padarīt pilnīgi neatvairāmus: pārliet tos ar aromātisku un garšā intensīvu siera mērci. Pasniedzot ar olīveļļā nedaudz apgrauzdētu bageti – restorāna cienīgs ēdiens!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Brokoļus nomazgā, sadala sīkāk. Tvaicējamā katlā lej ūdeni, kad tas sāk vārīties, tvaicē brokoļus 6 min zem vāka.

    Pēc tvaicēšanas uzreiz pārliek bļodā ar ledusaukstu ūdeni, lai pārtrauktu gatavošanos un apturētu krāsas maiņu. Tvaicēšanās procesā iegūto buljonu neizlej.

    Pannā vienā ēdamkarotē sviesta apcep smalki sagrieztu puravu, pēc pāris minūtēm pievieno arī sakapātu vai izspiestu ķiploku. Vēl mazliet pacep, tad pannā maisot pievieno tējkaroti miltu. Kad milti uzkarsuši, pielej mazliet brokoļu buljona, lauru lapu un pāris minūtes visu pasautē.

    Tad pievieno saldo krējumu un siera gabaliņus, maisa, līdz siers izkūst un atstāj siltumā.

    Citā pannā izkausē ēdamkaroti sviesta, tajā apcepot brokoļus.

    Uz šķīvja kārto brokoļus, pārlej ar mērci, ja vēlas, pārber ar sadrupinātu sieru. Ideāli sader ar grauzdētu baltmaizi vai kartupeļu biezeni.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form