Foto: DELFI
Par brokoļiem domas dalās – kādam garšo, kādam tie pieder pie bērnības traumām. Bet ir kāds veids, kā brokoļus padarīt pilnīgi neatvairāmus: pārliet tos ar aromātisku un garšā intensīvu siera mērci. Pasniedzot ar olīveļļā nedaudz apgrauzdētu bageti – restorāna cienīgs ēdiens!
25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.brokoļi gab.puravs2 gab.ķiploka daiviņas150 mlsaldais krējums80 gzilais siers vai Gorganzola siers2 ĒKsviests1 TKmilti pēc garšasmelnie pipari1 gab.lauru lapa

Sagatavošana

1

Brokoļus nomazgā, sadala sīkāk. Tvaicējamā katlā lej ūdeni, kad tas sāk vārīties, tvaicē brokoļus 6 min zem vāka.

2

Pēc tvaicēšanas uzreiz pārliek bļodā ar ledusaukstu ūdeni, lai pārtrauktu gatavošanos un apturētu krāsas maiņu. Tvaicēšanās procesā iegūto buljonu neizlej.

3

Pannā vienā ēdamkarotē sviesta apcep smalki sagrieztu puravu, pēc pāris minūtēm pievieno arī sakapātu vai izspiestu ķiploku. Vēl mazliet pacep, tad pannā maisot pievieno tējkaroti miltu. Kad milti uzkarsuši, pielej mazliet brokoļu buljona, lauru lapu un pāris minūtes visu pasautē.

4

Tad pievieno saldo krējumu un siera gabaliņus, maisa, līdz siers izkūst un atstāj siltumā.

5

Citā pannā izkausē ēdamkaroti sviesta, tajā apcepot brokoļus.

6

Uz šķīvja kārto brokoļus, pārlej ar mērci, ja vēlas, pārber ar sadrupinātu sieru. Ideāli sader ar grauzdētu baltmaizi vai kartupeļu biezeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!