Brokoļu kebabs
Foto: "Ēdamzāle" publicitātes foto
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 tortiljas
tortiljas
3
3 tomāti
tomāti
 
kinza, sakapāta
kinza, sakapāta
 
sakapāti čili vai harisas pasta
sakapāti čili vai harisas pasta
BROKOĻU PILDĪJUMAM
1
1 brokolis (ziedkopas)
brokolis (ziedkopas)
1 TK
1 TK laima sula
laima sula
1/2 ĒK
1/2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1/2 TK
1/2 TK malts kumins
malts kumins
2 ĒK
2 ĒK grauzdētas sezama sēklas
grauzdētas sezama sēklas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
BROKOĻU HUMUSAM
1
1 brokolis
brokolis
1 ĒK
1 ĒK tahini
tahini
1 ĒK
1 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1
1 ķiploka daiviņa, sīki sakapāta
ķiploka daiviņa, sīki sakapāta
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1-2 ĒK
1-2 ĒK ūdens
ūdens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Lavaša uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • "Varbūt pirms pieciem gadiem man brokoļu kebabs izklausītos apmēram tikpat kārdinošs kā trauku švammes sacepums ar kartona mērci, bet mūsdienās, kad brokolis ir viens no manām mīļākajām ēdamlietām, iedomāties šādu vārdu salikumu man ir tikpat gārdzoši patīkami kā Homēram Simpsonam pasapņot par virtuli. Šo recepti es domāju pāris dienas, līdz nevarēju nociesties un sāku gatavot," izaicinājuma "Neapēd zemeslodi!" laikā brokoļu kebaba recepti piedāvā bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus sagriež gabaliņos un samaisa ar harisas pastu vai sīki sakapātu čili.

    Gatavo brokoļu humusu. Sagriež brokoli, atdalot visas "kokainās" daļas no ziedkopām. Kātu un "zarus" nomizo. Brokoļa kātu un "zarus" liek mazā katliņā, pārlej ar ūdeni, bet tikai tā, lai tas knapi nosegtu brokoļus. Vāra brokoļus, līdz tie mīksti. Ļauj nedaudz atdzist un, nenolejot vārīšanas ūdeni, pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un sablendē daudzmaz viendabīgā masā.

    Gatavo brokoļus pildījumam. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties brokoļus. Ja vēlas paātrināt cepšanās procesu, var pieliet un ātri iemaisīt ēdamkaroti ūdens, bet brokoļiem noteikti nevajadzētu ļaut sautēties.

    Es brokoļus nedaudz apbrūninu, pat viegli piededzinu, jo tas piešķir ēdienam interesantu garšiņu. Bet apdedzināšanai jābūt kontrolētai, cepšanas procesā vannā iet gluži nevarēs. Maruta Rampāne

    Brokoļus, pa brīdim apmaisot, cep, līdz tie ir pietiekami mīksti ēšanai, bet joprojām koši zaļi un ar patīkamu kraukšķi. Pašās beigās pievieno kuminu, sojas mērci, laima sulu, grauzdēto sezamu, ātri samaisa, vēl dažas sekundes pakarsē un noliek maliņā.

    Uzkarsētā pannā no abām pusēm apsilda tortiljas. Katru tortilju noklāj ar brokoļu humusu, vidū liek brokoļus, gar malām izkārto tomātiņus un pārkaisa ar kinzu. Klāj uz brokoļiem atlikušo humusu. Ja humusa sanācis par maz, pieliek arī gabaliņos sagrieztu avokado, kam uzkaisa nedaudz sāls.

    Tortiljas loka ciet, ja vēlas, mazliet pasilda pannā un beidzot ēd.

    Brokoļu kebabs
    Foto: "Ēdamzāle" publicitātes foto

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam