Brokoļu plāceņi ar gurķu mērci
Foto: Shutterstock
3.7500 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Plācenīšiem
300 g
300 g brokoļi
brokoļi
70 ml
70 ml piens
piens
2
2 olas
olas
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
 
augu eļļa cepšanai
augu eļļa cepšanai
 
malti melnie pipari, sāls
malti melnie pipari, sāls
Mērcei:
200 ml
200 ml skābais krējums
skābais krējums
1
1 sālīts vai marinēts gurķis
sālīts vai marinēts gurķis
0,5
0,5 pētersīļu buntīte
pētersīļu buntīte
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Grūtnieces ēdienkarte
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Pankūkas
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ātrām un sātīgām pusdienām vai launagam - brokoļu plācenīši.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Brokoļus nomazgā, sadala rozetītēs un 5 minūtes vāra sālsūdenī. Nedaudz atdzesē un sasmalcina ar blenderi, pievienojot pienu un pēc tam olas.

    Masu pārlej traukā, pievieno sāli, piparus pēc garšas un samaisa. Pievieno miltus, rūpīgi samaisot, lai neveidotos miltu kunkuļi.

    Sakarsētā pannā lej eļļu un ar karoti liek uz pannas nelielus plācenīšus. Apcep no abām pusēm, līdz plācenīši kļuvuši kārdinoši brūni.

    Kamēr plācenīši cepas, gatavo mērci: gurķi sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē. Pētersīļus sasmalcina. Visu sajauc ar krējumu un kārtīgi samaisa.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form