Veselīgi un gardi salāti, kurus spēs pagatavot ikviens, neatkarīgi no savām kulinārijas prasmēm. Brokoļu salāti ar bekonu ir pagatavojami vien 15 minūšu laikā un ir ideāla maltīte, ko baudīt brīvā dabā, palutinot sevi, piemēram, pārgājiena noslēgumā. Salātu recepti iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšu eksperts.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
2 gab.brokoļi10 šķēlesbekons150 gmajonēze30 gsaulespuķu sēklas50 grozīnes70 gČedaras siers50 gsarkanais sīpols

Sagatavošana

1

Sāk ar brokoli – nogriež tam rozetes, liek verdošā sālsūdenī un vāra 5 minūtes, tad strauji atdzesē ledus aukstā ūdenī un nosusina.

2

Bekonu apcep pannā vai, ja grib pavisam kraukšķīgu rezultātu, krāsnī.

3

Saulespuķu sēklas apgrauzdē.

4

Interesantākām garšas niansēm rozīnes var izmērcēt rumā vai viskijā.

5

Čedaras sieru sarīvē vai sagriež kubiņos un plāni sagriež sīpolus.

6

Visas sagatavotās sastāvdaļas samaisa ar majonēzi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!