Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgbrūklenes1 kgāboli0.5 kgbumbieri1 kgcukurs citrona vai apelsīnu miziņas kanēlis krustnagliņas

Sagatavošana

1

Brūklenes liek traukā bez ūdens un maisot vāra, līdz daļa ogu izšķīdušas. Tad pievieno cukuru, garšvielas un vāra, līdz ogas izjukušas un masa kļuvusi tumšāka.

2

Vārīšanas beigās pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus ābolus un bumbierus (var nelikt). Masu uzvāra.

Ja ābolus pievieno vārīšanās beigās, tad tie paliks gabaliņos, ja tos pievieno vārīšanās sākumā, tad tie izšķīdīs, bet ja pievienos daļu ābolu un bumbieru vārīšanas sākumā kopā ar cukuru, tad tie vārot izšķīdīs, bet otru daļu - vārīšanas beigās, tad tie paliks gabaliņos.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!