Foto: Shutterstock
Brūkleņu - kanēļa ievārījumu pasniedz ar ceptu putnu gaļu vai medījumu, kā arī ar liellopa, teļa vai jēra gaļas cepeti.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgbrūklenes500 gmedus kanēļa miziņa3 gab.krustnagliņas citrona miziņa

Sagatavošana

1

Pārlasītas brūklenes bļodā pārlej ar verdošu ūdeni, apmaisa un nekavējoties notecina. Tad brūklenes liek katlā, ievieno medu, pieliek pusglāzi ūdens (vai pārlej ar medu), pievieno kanēļa miziņu, 3 krustnagliņas, lielu citrona miziņu un vāra, līdz ievārījums gatavs.

2

Karstu ievārījumu lej tīrās stikla burkās, aizskrūvē vāciņus. Uzglabā sausā, vēsā vietā.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!