
Īsti rudenīgs gardums – plātsmaize ar svaigajām brūklenēm un cukurotām mandeļu skaidiņām pa virsu. Mīklai pievienotais kanēlis piešķirs patīkamu aromātu. Baudīt kopā ar kādu krūzi siltas tējas.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
Miltus sajauc ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Pēc tam miltu masā iejauc sviestu, rūpīgi maisot, līdz izveidojusies biezas mīklas konsistence.
Mīklai pēc tam pievieno sakultu olu, to iecilājot iekšā un kārtīgi samaisot.
Pēc tam mīklu izklāj cepamajā formā. Virsū ber svaigās brūklenes.
Ņem mandeļu skaidiņas, sajauc tās kopā ar pūdercukuru un masu ber virsū plātsmaizei tā, lai virsma būtu pavisam noklāta.
Cepamo formu liek cepeškrāsnī un plātsmaizi cep aptuveni 25–30 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
Lai labi garšo!
Padoms: sulīgākai plātsmaizei svaigās brūklenes var aizvietot ar brūkleņu ievārījumu.