Brūkleņu plātsmaize ar mandeļu skaidiņām
Foto: Shutterstock
2.7500 8
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g milti
milti
100 g
100 g cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
100 g
100 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
1 gab.
1 gab. ola
ola
150-200 g
150-200 g brūklenes
brūklenes
Virskārtai:
120 g
120 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
3 ĒK
3 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
Piederumi:
 
neliela cepamā forma (ietaukota)
neliela cepamā forma (ietaukota)
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Īsti rudenīgs gardums – plātsmaize ar svaigajām brūklenēm un cukurotām mandeļu skaidiņām pa virsu. Mīklai pievienotais kanēlis piešķirs patīkamu aromātu. Baudīt kopā ar kādu krūzi siltas tējas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

    Miltus sajauc ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Pēc tam miltu masā iejauc sviestu, rūpīgi maisot, līdz izveidojusies biezas mīklas konsistence.

    Mīklai pēc tam pievieno sakultu olu, to iecilājot iekšā un kārtīgi samaisot.

    Pēc tam mīklu izklāj cepamajā formā. Virsū ber svaigās brūklenes.

    Ņem mandeļu skaidiņas, sajauc tās kopā ar pūdercukuru un masu ber virsū plātsmaizei tā, lai virsma būtu pavisam noklāta.

    Cepamo formu liek cepeškrāsnī un plātsmaizi cep aptuveni 25–30 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

    Lai labi garšo!

    Padoms: sulīgākai plātsmaizei svaigās brūklenes var aizvietot ar brūkleņu ievārījumu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form