Foto: Shutterstock

Piekritīsi, ka bieži vien pieaugušie mēdz būt izvēlīgi? Un, ja runa ir par ēdienu tad vēl jo vairāk! Ir tādi, kuriem (nez kāpēc?) negaršo daudzi dārzeņi, tāpēc, mēģinot ēdienreizēs iekļaut vairāk dārzeņu, nākas bieži vien atkal un atkal izmantot vienas un tās pašas sastāvdaļas. Ja tavās mājās burkāni ir viens no "apstiprinātajiem" dārzeņiem, tad pievieno ēdienreizēm dažādību, piemēram, izmēģini karamelizētus burkānus!

Kas tur tik labs?

  • Brūnā cukurā glazētie burkāni ir ideāla piedeva svētku vakariņām, piemēram, Ziemassvētkiem vai Lieldienām.
  • Šie ceptie burkāni lieliski papildina ikdienas ģimenes vakariņas.
  • Karamelizējot burkānus brūnajā cukurā un sviestā, tie kļūst sviestaini mīksti, saldi un maigi.
  • Recepte ir super vienkārši pagatavojama. Burkānu mizošana un sagriešana ir garākais solis.
  • Šīs gardās piedevas pagatavošana aizņem tikai 30 minūtes no sākuma līdz beigām, un 20 no šīm minūtēm ir cepeškrāsns laiks.
  • Burkāni ir budžetam draudzīgi!

Sastāvdaļu piezīmes

  • Derēs jebkuri burkāni, ja vien tie ir svaigi. Lai vēl vairāk samazinātu gatavošanas laiku, izmanto mazos/mini burkānus.
  • Brūnajam cukuram ir karameļu, melases garša, kas ir grauzdēto burkānu receptes zvaigzne.
  • Protams, izmanto sviestu.
  • Vari izmantot svaigus vai burkās sasmalcinātus ķiplokus, vai arī ķiploku pulveri.
  • Sāls un pipari.
  • Pētersīļi dekorēšanai.

Kā tos pagatavot?

Šo karamelizēto burkānu pagatavošana nevarētu būt vienkāršāka!

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem;
2. Bļodā samaisi visas sastāvdaļas, izņemot pētersīļus;
3. Vienā kārtā izklāj burkānus uz sagatavotās cepešpannas;
4. Cep 20 minūtes (pēc 10 minūtēm burkānus apgriez otrādi);
5. Pārliec tos uz servēšanas trauku, izrotā ar pētersīļiem un pasniedz!

Padomi un variācijas

  • Sagriez burkānus šķēlēs, kā vēlies, paturot prātā divas lietas: mazāki gabaliņi nozīmē mazāku cepšanas laiku un arī lielāku karamelizējamo virsmu.
  • Mēģini sagriezt burkānus vienāda izmēra šķēlēs, lai tie vienmērīgi pagatavotos.
  • Lai ietaupītu laiku, šai receptei vari izmantot iepriekš nomizotus burkānus.
  • Izklāj cepešpannu ar cepamo papīru vai foliju, lai to būtu viegli notīrīt.
  • Pētersīļi ir laba dekorācija ceptiem burkāniem, bet vari izmantot arī koriandru, timiānu, salviju vai maurlokus.
  • Ja vēlies vairāk garšvielu, izmēģini kanēli, muskatriekstu, ingveru, papriku vai kajēnas piparus.

Ieteikumi pasniegšanai


Tie lieliski sader gandrīz jebko! Pasniedz šos glazētos burkānus ar savu svētku tītaru, cūkgaļas karbonādi, vistas cepeti, ceptu lasi, steikiem vai gaļas kukulīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!