Mannas buberts ar zemeņu ķīseli
Foto: Privātais arhīvs
2.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l piens
piens
150 g
150 g manna
manna
5 ĒK
5 ĒK cukurs
cukurs
5 gab.
5 gab. olas
olas
 
saldētas zemenes
saldētas zemenes
 
kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Buberti un uzpūteņi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Maigs un gaisīgs buberts ar ķīseli, kas gatavots no saldētām zemenēm. Saldēdiens, kas, iespējams, ir nepamatoti aizmirsts, taču bērnībā tas bija viens no iecienītākajiem – gan viegli pagatavojams, gan ļoti garšīgs. Gardums pazudīs no šķīvja zibens ātrumā. Recepti iesaka gardēde Kristīne Henzele.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atdali olu dzeltenumu no baltuma.

    Dzeltenumu saputo ar cukuru.

    Baltumu saputo stingrās putās.

    Uzvāri pienu, pievieno mannu un maisi putru.

    Putrai pievieno olu dzeltenumu masu un samaisi.

    Iemaisi olu baltumus.

    Liec bubertu dzesēties.

    Gatavo ķīseli. Ūdenī vāri zemenes.

    Trauciņā ar aukstu ūdeni samaisi kartupeļu cieti.

    Kad zemenes savārītas, pielej pamazām kartupeļu cieti un maisi līdz ķīseļa konsistencei.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam