Bukstiņputra jeb miežu putraimu biezputra ar kartupeļiem
Foto: Publicitātes attēli
3.6875 16
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Garda tradicionālā miežu biezputra, kuru šoreiz papildina arī burkānu gabaliņi. Recepti piedāvā Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pirms sāk gatavot dārzeņus, noskalo un iemērc miežu putraimus. Pēc tam notīra un sagriež gabaliņos kartupeļus un burkānus, smalki sagriež sīpolu.

Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz caurspīdīgi. Pēc tam pievieno burkānus.

Kad burkāni viegli zeltaini, pievieno kartupeļus. Sautē apmēram 3-5 minūtes.

Pāri lej buljonu vai ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.

Tikmēr sasilda pienu. Saknēm pievieno miežu putraimus un siltu pienu.

Vāra, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form