Buletes – krēmīgā citronu mērcē sautētas gaļas bumbiņas bavāriešu gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
125 g
125 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
1
1 sīpoli
sīpoli
1
1 ola
ola
50 g
50 g rīvmaize
rīvmaize
5 ĒK
5 ĒK skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
3 ĒK
3 ĒK eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Mērcei
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 šķipsna
1 šķipsna cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK citrona miziņa
citrona miziņa
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
1 sauja
1 sauja pētersīļi
pētersīļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vāciešu nacionālā virtuve
  • Kotletes, buletes, frikadeles – nosaukumam nav nekādas nozīmes, jo sulīgas gaļas bumbiņas garšo lieliski jebkurā pasaules malā. Šoreiz iesakām pagatavot bavāriešu versiju – citronīgā, ar olas dzeltenumu iebiezinātā, mērcē sutinātas buletes.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu liek bļodā, pievieno olu, rīvmaizi, krējumu, sāli un piparus. Sīpolu nomizo, sarīvē un pievieno maltajai gaļai. Samīca pastingru un vijīgu masu.

    Ar samitrinātām rokām veido apaļas formas kotletes. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas apcep kotletes aptuveni 3 minūtes no katras puses.

    Izņem bumbiņas no pannas, noliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

    Pannā, kurā tika ceptas gaļas bumbiņas, liek sviestu, izkausē, pievieno miltus, iemaisa un apbrūnina tos.

    Pievieno un iemaisa verdošu buljonu, sāli, cukuru, citrona sulu un smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu. Buletes liek mērcē un uzkarsē 3–4 minūtes. Nogriež uguni, pievieno ar krējumu samaisītu olas dzeltenumu un iemaisa, lai iebiezinātu mērci.

    Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form