Foto: Shutterstock
Kotletes, buletes, frikadeles – nosaukumam nav nekādas nozīmes, jo sulīgas gaļas bumbiņas garšo lieliski jebkurā pasaules malā. Šoreiz iesakām pagatavot bavāriešu versiju – citronīgā, ar olas dzeltenumu iebiezinātā, mērcē sutinātas buletes.
30Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gcūkgaļas maltā gaļa125 gliellopa maltā gaļa1 sīpoli1 ola50 grīvmaize5 ĒKskābs krējums pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari3 ĒKeļļa cepšanai MĒRCEI:2 ĒKsviests2 ĒKmilti1 šķipsnacukurs2 ĒKcitronu sula1 TKcitrona miziņa2 ĒKskābs krējums1 olas dzeltenums1 saujapētersīļi

Sagatavošana

1

Gaļu liek bļodā, pievieno olu, rīvmaizi, krējumu, sāli un piparus. Sīpolu nomizo, sarīvē un pievieno maltajai gaļai. Samīca pastingru un vijīgu masu.

2

Ar samitrinātām rokām veido apaļas formas kotletes. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas apcep kotletes aptuveni 3 minūtes no katras puses.

3

Izņem bumbiņas no pannas, noliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

4

Pannā, kurā tika ceptas gaļas bumbiņas, liek sviestu, izkausē, pievieno miltus, iemaisa un apbrūnina tos.

5

Pievieno un iemaisa verdošu buljonu, sāli, cukuru, citrona sulu un smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu. Buletes liek mērcē un uzkarsē 3–4 minūtes. Nogriež uguni, pievieno ar krējumu samaisītu olas dzeltenumu un iemaisa, lai iebiezinātu mērci.

6

Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!