Buletes – krēmīgā citronu mērcē sautētas gaļas bumbiņas bavāriešu gaumē
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kotletes, buletes, frikadeles – nosaukumam nav nekādas nozīmes, jo sulīgas gaļas bumbiņas garšo lieliski jebkurā pasaules malā. Šoreiz iesakām pagatavot bavāriešu versiju – citronīgā, ar olas dzeltenumu iebiezinātā, mērcē sutinātas buletes.

Gaļu liek bļodā, pievieno olu, rīvmaizi, krējumu, sāli un piparus. Sīpolu nomizo, sarīvē un pievieno maltajai gaļai. Samīca pastingru un vijīgu masu.

Ar samitrinātām rokām veido apaļas formas kotletes. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas apcep kotletes aptuveni 3 minūtes no katras puses.

Izņem bumbiņas no pannas, noliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Pannā, kurā tika ceptas gaļas bumbiņas, liek sviestu, izkausē, pievieno miltus, iemaisa un apbrūnina tos.

Pievieno un iemaisa verdošu buljonu, sāli, cukuru, citrona sulu un smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu. Buletes liek mērcē un uzkarsē 3–4 minūtes. Nogriež uguni, pievieno ar krējumu samaisītu olas dzeltenumu un iemaisa, lai iebiezinātu mērci.

Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form