Bulgura, fetas un ziedkāpostu salāti
Foto: DELFI
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
80 g
80 g bulgurs
bulgurs
4 ĒK
4 ĒK citronu sula
citronu sula
1-2 ĒK
1-2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
tomāts
tomāts
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
 
ziedkāposts
ziedkāposts
 
ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
100 g
100 g fetas siers
fetas siers
3 ĒK
3 ĒK apgrauzdēti valrieksti
apgrauzdēti valrieksti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Kad lapu salātus esi noēdies līdz ūkai, bet jāpieveic gan tomāti, gan ziedkāposti, gan zaļumu saišķis, vērts pagatavot šos vieglos vasaras salātus. Un ar sastāvdaļām drīkst variēt, piemēram, likt trekno fetas sieru vai liesāko salātu sieru. Ziedkāpostu var aizstāt ar brokoli.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bulguru pārlej ar pusglāzi uzvārīta sālsūdens un atstāj uz 10-15 minūtēm uzbriest.

    Ziedkāpostu sadala rozetēs, sālsūdenī vāra 7 minūtes. Tas būs garšīgāks, ja vārīšanas laikā pieliesi pusglāzi piena.

    Bulguru ar dakšiņu uzirdina, pievieno citrona sulu, olīveļļu un sasmalcinātu ķiploku.

    Liek klāt sadrupinātu fetu vai salātu sieru, sagrieztu tomātu, apgrauzdētos riekstus, sagrieztus pētersīļus un ziedkāposta rozetes. Pārkaisa ar sāli un pipariem un visu iecilā.

    Ja negaršo valrieksti, izmēģini šos salātus pagatavot ar apgrauzdētiem zemesriekstiem. Šeit atradīsi padomus, kā pareizi apgrauzdēt riekstus.

    Ieteicams salātus ēst pusstundu pēc pagatavošanas, kad visas garšas jau savilkušās.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form