Buljona pīrādziņi ar vistas gaļu
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
mīklai:
500 g
500 g kviešu milti (piemēram, ''Dobeles dzirnavnieka'' milti ''Ekstra''
kviešu milti (piemēram, ''Dobeles dzirnavnieka'' milti ''Ekstra''
300 g
300 g auksts sviests
auksts sviests
1/2 glāze
1/2 glāze ūdens
ūdens
50 g
50 g svaigais raugs
svaigais raugs
1 TK
1 TK etiķis
etiķis
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 gab.
1 gab. ola pārsmērēšanai
ola pārsmērēšanai
pildījumam:
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
250 g
250 g vistas fileja
vistas fileja
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
100 g
100 g saldā kukurūza
saldā kukurūza
 
loku bunte
loku bunte
2 ĒK
2 ĒK majonēze
majonēze
1 TK
1 TK karija pulveris
karija pulveris
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē, – šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks, skaidro receptes autore Linda Tellgrēna.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus izsijā uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapā sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga, bet drumstalām līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisa raugu, etiķi un sāli. Pēc tam no mīklas izveido glītu kaudzīti, tās vidū izveido bedrīti, kurā ielejiet ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapā mīklā, pēc tam ar rokām visu samīca viendabīgā masā. Atstāj uz 30 minūtēm vēsumā, piemēram, ledusskapī.

    Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu. Uz pannas uzkarsētā eļļā aptuveni piecas minūtes kopā ar šķipsnu sāls apcep vistas gabaliņus. Pēc tam nedaudz atdzesē un sakapā smalkākā masā. Pievieno kukurūzu, lociņus, majonēzi, karija pulveri un visu samaisa.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Mīklu izveltnē* aptuveni piecu milimetru biezā plāksnē un izgriež kvadrātiņus, kuru vidū liek pildījumu. Pēc tam to pārloka uz pusēm tā, lai veidotos trijstūris. Izmantojot dakšiņas zaru augšējo daļu, saspiež pīrādziņa malas. Apsmērē tos ar sakultu olu.

    Pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3-4 cm attālumā vienu no otra.

    Cep 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.

    *No šī daudzuma sanāks aptuveni 16 vidēja izmēra pīrādziņi.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form