Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g lielie makaroni
lielie makaroni
250 g
250 g maltā gaļa
maltā gaļa
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1
1 ola
ola
1 ĒK
1 ĒK rīvmaize
rīvmaize
1,2 l
1,2 l buljons
buljons
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzvāra katlā sālsūdeni un sagatavo bļodu ar ledus ūdeni. Karstajā sālsūdenī liek lielos makaronus un vāra 8 minūtes, līdz tie pusgatavi.

    Tikmēr sajauc malto gaļu ar smalki sarīvētiem ķiplokiem, kapātiem zaļumiem, pipariem, sāli, olu un rīvmaizi.

    Kad makaroni gandrīz gatavi, tos nokāš un uzreiz liek ledusūdenī. Dzesē, līdz var paņemt rokās. Makaronus sapilda ar malto gaļu.

    Tikmēr katlā sakarsē buljonu, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli un melnos piparus. Karstajā buljonā uzmanīgi ielaiž pildītos makaronus un vāra, līdz gaļa un makaroni gatavi – apmēram 5 minūtes. Pasniedz, buljonam pievienojot nedaudz sviesta.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form