
Ziemā veikalos pieejami īpaši sulīgi un saldi bumbieri, kas piemēroti ne tikai kūkām un apēšanai svaigā veidā. Izmēģini tos sakombinēt ar krēmīgu sieru, spirgtiem tomātiem un kreptīgiem sīpolu gredzeniem.
Šķīvī kārto spinātu un rukolas lapas, uz tām bumbieru šķēlītes. Izvēlies ļoti gatavus augļus, kas paši kusīs mutē.
Pievieno gabaliņos sagrieztu fetas sieru un mazās mocarellas siera bumbiņas, ķirštomātus, gredzenos sagrieztu sarkano sīpolu. Pāri kārto zaļās olīvas.
Mērcei izmanto pusi viena citrona sulas, balzamiko krēmu, olīveļļu un medu – visu rūpīgi samaisa un pārlej salātiem.
Dekorē salātus ar grauzdētiem valriekstiem, ciedru riekstiem vai ķirbju sēkliņām.
Ņem vērā, ka svaigo tomātu vietā var izmantot saulē kaltētus tomātus, bet fetas sieru aizstāt ar svaigā siera bumbām.