Foto: DELFI
Ziemā veikalos pieejami īpaši sulīgi un saldi bumbieri, kas piemēroti ne tikai kūkām un apēšanai svaigā veidā. Izmēģini tos sakombinēt ar krēmīgu sieru, spirgtiem tomātiem un kreptīgiem sīpolu gredzeniem.
15Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
70 grukola70 gspināti1 gab.bumbieri100 gfetas siers15 gab.mocarellas bumbas1 gab.sarkanais sīpols pēc garšasrieksti vai ķirbju sēklas20 gab.ķirštomāti pēc garšasolīvas pēc garšasolīveļļa1 TKmedus pēc garšasbalzamiko krēms0.5 gab.citrona sula

Sagatavošana

1

Šķīvī kārto spinātu un rukolas lapas, uz tām bumbieru šķēlītes. Izvēlies ļoti gatavus augļus, kas paši kusīs mutē.

2

Pievieno gabaliņos sagrieztu fetas sieru un mazās mocarellas siera bumbiņas, ķirštomātus, gredzenos sagrieztu sarkano sīpolu. Pāri kārto zaļās olīvas.

3

Mērcei izmanto pusi viena citrona sulas, balzamiko krēmu, olīveļļu un medu – visu rūpīgi samaisa un pārlej salātiem.

4

Dekorē salātus ar grauzdētiem valriekstiem, ciedru riekstiem vai ķirbju sēkliņām.

Ņem vērā, ka svaigo tomātu vietā var izmantot saulē kaltētus tomātus, bet fetas sieru aizstāt ar svaigā siera bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!