Burgera recepte
Foto: Katrīna Džeksone
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
4
4 bekona šķēles
bekona šķēles
4
4 mazās Ciabata maizītes
mazās Ciabata maizītes
4
4 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sviests
sviests
  • ASV nacionālā virtuve
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Picas un karstmaizes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Manuprāt, reti ir tie ēdieni, kurus nevar uzlabot, pievienojot bekonu un olas. Pareizi pagatavota ola kļūst par brīnumgardu, krēmīgu mērci, bet bekons.. Nu, jā, bekons ir bekons! Tiesa, es nenojautu, ka staigāju pa plānu ledu, mēģinot šo burgera recepti. Protams, mēs visi zinām, kā bekons spēj uzlabot burgera garšu, bet - atteikties no kečupa, tā vietā liekot olu? Vai tas būs labi? Man šķiet, jūs jau nojaušat atbildi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pārējās šī burgera sastāvdaļas ir pavisam parastas - pagatavojiet burgera kotleti, kā jums pašiem labāk patīk. Arī bekonu. Olu jācep vien tik daudz, lai baltums sarecē, bet dzeltenums ir vēl krēmīgi šķidrs. Parastās burgera maizītes vietā izmantoju pilngraudu maizi.

    1. Lielā pannā uz vidējas liesmas apcep plāni sagrieztas bekona šķēlītes - līdz tādai gatavības pakāpei, kas pašiem šķiet vistīkamākā. Ceptās gaļas šķēles nosusina uz papīra salvetes, ļaujot notecēt liekajiem taukiem.

    2. Mazās ciabata maizītes pārgriež šķērsām uz pusēm un liek grauzdēties, līdz maliņas kļūst zeltaini brūnas. Pārsmērē maizi ar sviestu un burgera apakšējās daļas liek uz šķīvjiem, pāri klājot bekona šķēles.

    3. Maltajai gaļai pievieno smalki kapātus sīpolus, sāli un piparus pēc garšas. Ar rokām veido četrus plācenīšus jeb kotletes, kuras cep tajā pašā pannā, kurā tika gatavots bekons. Cep uz vidēji stipras liesmas aptuveni četras minūtes no katras puses. Izceptās burgergu kotletes kārto virs bekona šķēlēm.

    4. Cep olas. Līdzko baltums sarecējis, uzmanīgi apgriez olu uz otru pusi un karsē vēl aptuveni 10 minūtes. Liec olas virs burgeru kotletēm.

    5. Olai virsū liec maizes otru daļu, bruņojies ar daudz salvetēm un ķeries pie baudīšanas! Neticami garšīgi, bet arī visai ķēpīgi, kamēr apēd.

    Saimniecībā noderēs!

    Glīts priekšauts ar karstumizturīgo cimdu kabatām. Izbaudi ēst gatavošanu ar Delimano 2in1 priekšautu – pasargā savas drēbes no nosmērēšanās un rokas no apdegumiem! Atjautīgi izstrādātais virtuves aksesuārs ietver karstumizturīgu silikona virtuves cimdu pāri, kas vienmēr būs pa rokai, jo ir piestiprināti priekšautam kā kabatas.

    Kur pirkt? Zave.lv 5,45 eiro.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form