Burkāni ar papriku un zaļumiem armēņu gaumē bez pasterizēšanas
Foto: Shutterstock

Šie pikantie, garšām bagātie armēņu salāti garšos pat tiem, kas ar burkāniem ir uz "jūs".

Dārzeņus nomazgā. Burkānus nomizo, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku un burkānus kubiņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Čili sakapā.

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus un sīpolus, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi – aptuveni 15–20 minūtes.

Pievieno papriku, čili un karsē vēl 5–7 minūtes. Liek klāt tomātu pastu, ķiplokus un maisot karsē 1–2 minūtes. Tad lej klāt ūdeni, pievieno sāli un sautē 5–7 minūtes.

Iemaisa zaļumus un etiķi, karstu masu pilda tīrās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form