Burkāni ar papriku un zaļumiem armēņu gaumē bez pasterizēšanas
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
400 g
400 g sīpoli
sīpoli
500 g
500 g paprika (sarakanā un zaļā)
paprika (sarakanā un zaļā)
1
1 ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
1-2
1-2 čili pipari
čili pipari
200 g
200 g tomātu pasta
tomātu pasta
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
1-2 ĒK
1-2 ĒK sāls
sāls
 
bunte zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza)
bunte zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza)
100 ml
100 ml etiķis
etiķis
  • Armēņu nacionālā virtuve
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Šie pikantie, garšām bagātie armēņu salāti garšos pat tiem, kas ar burkāniem ir uz "jūs".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus nomazgā. Burkānus nomizo, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku un burkānus kubiņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Čili sakapā.

    Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus un sīpolus, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi – aptuveni 15–20 minūtes.

    Pievieno papriku, čili un karsē vēl 5–7 minūtes. Liek klāt tomātu pastu, ķiplokus un maisot karsē 1–2 minūtes. Tad lej klāt ūdeni, pievieno sāli un sautē 5–7 minūtes.

    Iemaisa zaļumus un etiķi, karstu masu pilda tīrās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form