Burkānkūka ar svaigā siera pildījumu
Foto: Lineta Mūrniece
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze milti
milti
1 glāze
1 glāze svaigi rīvēti burkāni
svaigi rīvēti burkāni
1 glāze
1 glāze svaigi rīvēti āboli
svaigi rīvēti āboli
1 glāze
1 glāze olīveļļa (vai cita, kas garšo)
olīveļļa (vai cita, kas garšo)
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
 
cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam
400 g
400 g maskarpones vai svaigais siers
maskarpones vai svaigais siers
140 g
140 g pūdercukurs
pūdercukurs
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
 
vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Burkānu kūka varētu būt viens no desertiem, par kuru strīdīgi diskutē, tomēr skaidrs, ka tas ir viens no klasiskākajiem desertiem, kas labi iederas jebkuros svētkos. Spilgti oranžā krāsa, ko kompensē krēmīgi baltais pildījums, padara burkānu kūku par jebkuras deserta paplātes zvaigzni. Pildījumam jābūt tik biezam, lai varētu to sajaukt ar siera kūku. Lai izdodas! Recepti iesaka Lineta Mūrniece, kura piebilst: "Kūka izdosies vienmēr!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saputo olu dzeltenumu un baltumu ar cukuru.

    Pielej eļļu un kārtīgi puto vēlreiz.

    Atsevišķā bļodā liek svaigi rīvētus burkānus, svaigi rīvētus ābolus un sasmalcinātus valriekstus.

    Pieliek pie saputotajām olām un caur sietiņu masā iesijā miltus.

    Pieber paciņu cepamā pulvera un vienu karoti kanēļa.

    Visu sirsnīgi samaisa un liek cepeškrāsnī 185 grādos, cep apmēram 40-45 minūtes.

    Pildījumu gatavo no 400 gramiem maskarpones vai svaigā siera, 140 gramiem pūdercukura, 200 gramiem saldā krējuma, vaniļas ekstrakta vai vanilīna cukura.

    Kūkas biskvītu pārgriež uz pusēm un pa kārtām smērē krēmu.

    Ļauj, lai ievelkas.


    Dekorē pēc patikas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.