
Burkānu kūka varētu būt viens no desertiem, par kuru strīdīgi diskutē, tomēr skaidrs, ka tas ir viens no klasiskākajiem desertiem, kas labi iederas jebkuros svētkos. Spilgti oranžā krāsa, ko kompensē krēmīgi baltais pildījums, padara burkānu kūku par jebkuras deserta paplātes zvaigzni. Pildījumam jābūt tik biezam, lai varētu to sajaukt ar siera kūku. Lai izdodas! Recepti iesaka Lineta Mūrniece, kura piebilst: "Kūka izdosies vienmēr!"
Saputo olu dzeltenumu un baltumu ar cukuru.
Pielej eļļu un kārtīgi puto vēlreiz.
Atsevišķā bļodā liek svaigi rīvētus burkānus, svaigi rīvētus ābolus un sasmalcinātus valriekstus.
Pieliek pie saputotajām olām un caur sietiņu masā iesijā miltus.
Pieber paciņu cepamā pulvera un vienu karoti kanēļa.
Visu sirsnīgi samaisa un liek cepeškrāsnī 185 grādos, cep apmēram 40-45 minūtes.
Pildījumu gatavo no 400 gramiem maskarpones vai svaigā siera, 140 gramiem pūdercukura, 200 gramiem saldā krējuma, vaniļas ekstrakta vai vanilīna cukura.
Kūkas biskvītu pārgriež uz pusēm un pa kārtām smērē krēmu.
Ļauj, lai ievelkas.
Dekorē pēc patikas!