Burkānu-apelsīnu kūka ar maskarpones krēmu, rozīnēm un riekstiem
Foto: Shutterstock
3.2174 23
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
175 g
175 g nerafinēts cukurs
nerafinēts cukurs
150 ml
150 ml saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
3
3 olas
olas
200 g
200 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
1
1 rīvēta apelsīna miziņa
rīvēta apelsīna miziņa
225 g
225 g burkāni (sulas pārpalikumi)
burkāni (sulas pārpalikumi)
100 g
100 g gaišās rozīnes
gaišās rozīnes
50 g
50 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
Krēmam:
280 g
280 g Mascarpone vai krēmsiers
Mascarpone vai krēmsiers
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
4 ĒK
4 ĒK apelsīnu sula
apelsīnu sula
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Burkānu-apelsīnu kūka ar mascarpones krēmu, rozīnēm un lazdu riekstiem. Bezdievīgi garda, aromātiska un mutē kūstoša!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saputo cukuru (var ņemt arī parasto) ar olām un eļļu, pievieno miltus un sodu. Iecilā apelsīna miziņu, burkānus, rozīnes, riekstus. Mīklu labi samaisa.

    Ietauko apaļo cepamo veidni (to, ar noņemamo malu), izklāj pergamenta papīru. Ielej veidnē mīklu un cep gandrīz 2 stundas 150*C.

    Kūkai jāpaliek dzeltenai un jādalās nost no malām.

    Krēmam saputo visas sastāvdaļas, drusku patur ledusskapī un apziež virsmu, sadalot tā, lai paliek arī drusku malas nogarnēšanai.

    Iesūtīja: lutekle

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form