Burkānu biezenis ar vistas suflē
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Burkānu biezenim:
2
2 burkāni
burkāni
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK apelsīna sula
apelsīna sula
sauja
sauja rīvēts siers
rīvēts siers
Vistas suflē:
250 g
250 g vistas fileja
vistas fileja
30 ml
30 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
1
1 olas baltums
olas baltums
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
70 ml
70 ml piens
piens
1
1 sīpols vai purava kāts
sīpols vai purava kāts
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
1 sauja
1 sauja rīvēts siers
rīvēts siers
Pasniegšanai:
1
1 apelsīna miziņa
apelsīna miziņa
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
 
sviesta pupiņas
sviesta pupiņas
 
kaltētas melnās olīvas
kaltētas melnās olīvas
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Burkāns un apelsīns ļoti labi sader kopā. Apelsīna aromāts samazina vēlēšanos pēc sāls pievienošanas, jo biezenis nešķiet bezgaršīgs," par savu veikumu raksta Nataša. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.

    Eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu vai puravu.

    Fileju samaļ gaļasmašīnā vai sablenderē. Pievieno puravus un pienu, sablenderē.
    Olas baltumu saputo ar sāli, līdz iegūtas stingras putas.

    Filejas masā pievieno piparus un vieglām kustībām iecilā olas baltumu un rīvētu sieru.

    Formiņas vai arī tasītes iesmērē ar eļļu, pilda ar gaļas maisījumu. Formiņas liek ūdens peldē lielākā formā. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 150 grādos 25 minūtes.

    Pa to laiku gatavo burkānu biezeni.

    Burkānus nomizo, sagriež, liek katliņā, pielej ūdeni tik daudz, lai tiem ir, kur sautēties.

    Sautē zem vāka uz nelielas uguns, līdz burkāni mīksti un ūdens gandrīz izvārījies.
    Gatavu sablenderē, pievieno apelsīnu sulu, rīvētu sieru un sāli.

    Apelsīnam noņem miziņu, sagriež strēmelītēs. Liek uz pannas ar nelielu eļļas daudzumu, pieber cukuru, pielej divas ēdamkarotes ūdeni, apcep, līdz izveidojas staipīga karamele.

    Suflē ap šo laiku jābūt gatavam.

    Šķīvī kārto burkānu biezeni, vidū liek suflē. Dekorē ar karamelizētām apelsīnu miziņām, žāvētām olīvām un sviesta pupiņām. Sviesta pupiņas pirms pasniegšanas iemet vārošā ūdenī un apvāra aptuveni minūti.

    Lai iegūtu olīvu pulverīti, olīvas bez šķidruma sablenderē un kārto uz cepamā papīra. Žāvē cepeškrāsnī uz ļoti mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz tās kļūst sausas, drupenas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form