Burkānu čatnijs
Foto: Shutterstock
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
50-100 g
50-100 g svaigs ingvers
svaigs ingvers
3 ĒK
3 ĒK kausēts sviests
kausēts sviests
1 TK
1 TK gaišās sinepju sēklas
gaišās sinepju sēklas
1 TK
1 TK kumins
kumins
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 TK
1 TK malti kajēnas pipari
malti kajēnas pipari
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK etiķis 5%
etiķis 5%
  • Ass un pikants ēdiens
  • Dažādi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Burkānu čatnijs - pikanta piedeva burciņā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus nomizo un sarīvē uz rīves.

    Ķiplokus nomizo un izspied caur ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves.

    Ingvera sakni nomizo un sagriež plānās šķēlītēs vai sarīvē uz rupjās rīves.

    Kausēta sviesta pagatavošana: katliņā ieliek 4-5 ēdamkarotes sviesta un karsē uz nelielas uguns. Kad no sviesta sāk atdalīties nelieli baltas vielas kunkuļi, ņem tos ārā ar karoti. Kausē un attīri sviestu tik ilgi, kamēr tas ir palicis dzidrs. Seko, lai nepiedeg.

    Gatavo čatniju. Karstajā sviestā liek sinepju sēklas un kuminu. Karsē, kamēr sēklas sāk sprēgāt. Uzreiz pievieno ingveru, ķiplokus un melnos piparus. Apmaisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno burkānus, cukuru, kajenas piparus un sāli pēc garšas.

    Pabeidz gatavot čatniju. Ik pa brīdim apmaisot, karsē uz nelielas uguns 25 minūtes, kamēr burkāni kļūst mīksti un virspusē sāk parādīties eļļainums. Uzmana, lai nepiedeg.

    Pilda čatniju burkās. Gatavo čatniju atdzesē tai pašā traukā, kur gatavots. Atdzesētu pilda burkās. Uzglabā ledusskapī.

    No šī daudzuma sanāks 400 g gatavās masas.

    Iesūtīja: Artūrs

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form