Burkānu kūka ar valriekstiem, kas šovasar Talsos atzīta par labāko
Foto: Zane Stārostniece
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biksvītam
300 g
300 g nomizoti un sarīvēti burkāni
nomizoti un sarīvēti burkāni
270 g
270 g kviešu milti
kviešu milti
250 ml
250 ml eļļa
eļļa
300 g
300 g cukurs
cukurs
4 gab.
4 gab. olas
olas
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1/4 TK
1/4 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
2 šķipsnas
2 šķipsnas sāls
sāls
150 g
150 g valrieksti
valrieksti
Krēmam
500 g
500 g mascarpones siers
mascarpones siers
50 g
50 g cukurs
cukurs
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
2 gab.
2 gab. putukrējuma stindzinātājs (paciņas)
putukrējuma stindzinātājs (paciņas)
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras sākumā Talsu novada pašvaldība sadarbībā ar konditoreju "Māsas" (par konditoreju vairāk lasi šeit!) aicināja iedzīvotājus dalīties ar iemīļotāko kūku receptēm, lai sveiktu Talsus, Sabili un Valdemārpili 106. jubilejā. Tika saņemtas dažādas kūku receptes, un, kā ziņo pašvaldībā, "Māsu" komanda tās ir izvērtējusi un pieņēmusi lēmumu par vienas kūkas iekļaušanu savā sortimentā. Uzvarētāja ir Zanes Stārostnieces burkānu kūka ar valriekstiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visu augustu konditorejas "Māsas" vitrīnā gozēsies burkānu kūka ar valriekstiem, kuru gatavojusi Zane Stārostniece no Stendes. Zane neslēpj sveci zem pūra un padalās receptē arī ar citiem.

    Visas sastāvdaļas paredzētas 20 cm kūkas formai.

    Valriekstus ar nazi sasmalcina un visus biskvītam paredzētos produktus sajauc kopā.

    Šajā mirklī var brīvi izpausties ar riekstu smalkumu. Lielāki riekstu gabaliņi radīs papildu kraukšķīgumu.

    Gatavo mīklu lej ietaukotā kūkas formā un cep 180 grādos iepriekš sakarsētā krāsnī vienu stundu. Katram krāsns karstumi var atšķirties.

    Gatavību nosaka ar veco labo zobu bakstāmo – ja, iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, viss gatavs! Ja pielīp, tad pacepam vēl mazliet.

    Pēc tam biskvītu atdzesē. Kad biskvīts atdzisis, to griež divās vai trīs ripās. Arī šeit viss atkarīgs no gaumes!

    Pēc tam gatavo krēmu: sastāvdaļas jauc ar mikseri, līdz izveidojas gaisīgs krēms.

    Starp kūkas ripām bagātīgi smērē krēmu. Šo pašu krēmu droši var izmantot arī kūkas dekoratīvajai apdarei.

    Beigu beigās dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem vai citiem labumiem,
    kas pa rokai.

    Visgardāk kūka garšos nakti atpūtusies ledusskapī, bet steidzīgie to droši var ēst ātrāk!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.