Burkānu kūka ar valriekstiem un skābā krējuma krēmu
Foto: Shutterstock
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Garda rudens kūka, kurai būtu vēlams izmantot sulīgus un saldus jaunās ražas burkānus. Skābā krējuma krēms sanāks jo gaisīgāks un noturīgāks, ja tas būs treknāks.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai, sagatavo kēksa gareno formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, abus cukura veidus, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, smaržīgos piparus un sāli. Uz smalkas rīves sarīvē burkānus un sajauc ar miltu maisījumu.

Miltos izveido padziļinājumu un pievieno olas, skābo krējumu un eļļu, visu labi izmaisa. Iedrupina valriekstus, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus) un uzmanīgi iecilā, nemaisot pārāk ilgi.

Mīklu lej sagatavotajā kēksa formā, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram stundu, līdz kēkss gatavs (iespraužot koka skaliņu, izvelkot tam jābūt sausam).

Kēksu izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist. Kad tas atdzisis, gatavo skābā krējuma krēmu. Traukā ar mikseri sakuļ skābo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms.

Kēksu pārgriež gareniski uz pusēm, iesmērē pusi skābā krējuma krēma. Saliek kēksa abas puses kopā un arī virspusi apsmērē ar krēmu. Rotā ar valriekstu pusītēm.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form