Burkānu kūka ar valriekstiem un skābā krējuma krēmu
Foto: Shutterstock
2.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 ml
400 ml milti
milti
150 ml
150 ml cukurs
cukurs
50 ml
50 ml brūnais cukurs
brūnais cukurs
3 TK
3 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK ingvers (malts)
ingvers (malts)
1 TK
1 TK smaržīgie pipari (malti)
smaržīgie pipari (malti)
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
400 ml
400 ml burkāni (rīvēti)
burkāni (rīvēti)
3
3 olas
olas
150 ml
150 ml skābs krējums
skābs krējums
100 ml
100 ml eļļa
eļļa
sauja
sauja valrieksti (papildu rotāšanai)
valrieksti (papildu rotāšanai)
150 ml
150 ml rozīnes
rozīnes
Krēmam
500 ml
500 ml skābs krējums (vismaz 25%)
skābs krējums (vismaz 25%)
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
100 ml
100 ml pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kēksi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda rudens kūka, kurai būtu vēlams izmantot sulīgus un saldus jaunās ražas burkānus. Skābā krējuma krēms sanāks jo gaisīgāks un noturīgāks, ja tas būs treknāks.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai, sagatavo kēksa gareno formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.

    Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, abus cukura veidus, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, smaržīgos piparus un sāli. Uz smalkas rīves sarīvē burkānus un sajauc ar miltu maisījumu.

    Miltos izveido padziļinājumu un pievieno olas, skābo krējumu un eļļu, visu labi izmaisa. Iedrupina valriekstus, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus) un uzmanīgi iecilā, nemaisot pārāk ilgi.

    Mīklu lej sagatavotajā kēksa formā, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram stundu, līdz kēkss gatavs (iespraužot koka skaliņu, izvelkot tam jābūt sausam).

    Kēksu izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist. Kad tas atdzisis, gatavo skābā krējuma krēmu. Traukā ar mikseri sakuļ skābo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms.

    Kēksu pārgriež gareniski uz pusēm, iesmērē pusi skābā krējuma krēma. Saliek kēksa abas puses kopā un arī virspusi apsmērē ar krēmu. Rotā ar valriekstu pusītēm.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form