Foto: Shutterstock
Korejas burkāni - pikanti un veselīgi. Tie izceļas ar raksturīgo koreandra-ķiploku garšu salikumu un ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem. Ja vēlies atpūsties no gaļas, Korejas burkāni piešķirs jaunas garšas kartupeļiem un rīsiem.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgburkāni0.5 glāzesaulespuķu eļļa2 ĒKcukurs1 TKsāls2 TKkoriandra sēklas0.5 TKmelnie pipari0.5 TKsarkanie pipari4.5 ĒKetiķis 9%2 gab.ķiploki

Sagatavošana

1

Burkānus sarīvē garos salmiņos.

2

Katlā uzkarsē saulespuķu eļļu, bet ļoti svarīgi ir nepārkarsēt, lai neuzvārītos, noņem no plīts, tad pieliek cukuru, sāli, koriandru, piparus.

3

Uzliek atkal uz plīts un uz ļoti mazas uguns maisot visu pasilda 2-3 minūtes. Galvenais, lai nesāk vārīties! Tas nekas, ka cukurs un sāls nebūs kārtīgi izkusuši.

4

Noņem no plīts, pielej etiķi, pieliek burkānus, saspiestus ķiplokus 1-2 galviņas (nejaukt ar daiviņām), samaisa kārtīgi un uz 24 stundām liek ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!